Elvin Jones - Dear John C. (1965)

Jazz
Label: Impulse!

1. Dear John C. (3:56)
  2. Ballade (5:23)
  3. Love Bird (3:50)
  4. Everything Happens to Me (5:54)
  5. Smoke Rings (3:42)
  6. This Love of Mine (4:24)
  7. Anthropology (4:12)
  8. Feeling Good (4:09)
  9. Fantazm (3:59)
  10. That Five-Four Bag (3:07)
Mssr Renard
Eigenlijk gewoon een erg fijne modaleplaat, van Elvin. Wat rustiger en compacter dan je zou verwachten. Maar je hoort hier echt een ontzettend strakke band spelen, met bassist Richard Davis en blazer Charles Mariano. Om en om op piano broer Hank of Roland Hanna. Een totaal andere band dan op Illumination! maar deze plaat is absoluut de moeite waard. Al is het alleen maar om de verrassend subtiele partijen van Elvin.

Verder vallen de mooie bassolo's en het uitstekende saxwerk positief op.

avatar van GrafGantz
Leuk, een heel album ter ere van de geboorte van John C. Reilly. Dat zag ik echt niet aankomen

avatar van Jazper
GrafGantz schreef:

Uitgekomen in zijn geboortejaar. Wat een visionair!

Mssr Renard
GrafGantz schreef: