Sebadoh - Defend Yourself (2013)

Label: Joyful Noise

11. Let It Out (4:30)
  12. Listen (3:38)
  13. Separate (2:00)
avatar van twijn
De hoes is lelijk maar 'I will' (http://kickingthehabit.nl/2013-07-24/sebadoh-i-will) is mooi.

Raymond.
Ja, ik had de trailer ook gezien, en ik kan wel bijna huilen van geluk, I Will kan zich haast wel meten qua pracht met Skull. Lou Barlow is weer weg bij zijn vrouw en blijkbaar heeft hem dat een hoop nieuwe verloren liefdes liedjes op gelevert.

Ik kan in ieder geval niet wachten.

avatar van wexxel99
Weer zeer wisselvallig, deze band heeft zeer onder banddemocratie te lijden.

avatar van sonic10321
prachtige songs op dit nieuwe album van Sebadoh ... Heb het altijd al gehad voor de rustige kant van Sebadoh. Voor mij is die toch wat sterren waard, ik zal gaan voor 4 sterren na 3 luisterbeurten

avatar van itchy
wexxel99 schreef:
Weer zeer wisselvallig, deze band heeft zeer onder banddemocratie te lijden.

Niet mee eens, ik vind hem juist heel evenwichtig en omdat Barlow hier voor mijn gevoel een tikje underperformed zijn de Loewenstein-nummers minstens net zo goed.

avatar van erwinz
Ik kies ook voor de songs van Barlow, al heb ik het idee dat het hebben van meerdere kapiteins op een schip zeker bijdraagt aan de platen van Sebadoh. Logisch vervolg op alles dat er al is en weer heel leuk.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Sebadoh - Defend Yourself - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Elbow
Wat zijn ' I will' 'listen' en 'let it out' prachtige nummers. Jammer dat het niveau niet altijd even sterk is. Toch een welverdiende 3!

Schnee
Niet zo sterk als weleer idd, toch een paar mooie songs. "I will" springt er bovenuit tot nu toe.

avatar van Chungking
Ik weet niet wat dat is met Lou Barlow, maar vanaf de eerste noten van 'I Will' voel ik al een traan in mn ooghoek. Die man kan zo ontwapenend en ontroerend klinken, meteen thuiskomen met zo'n prachtnummer!

Verder is de plaat business as usual voor Sebadoh, in de zin dat ze vrij wisselvallig is (is natuurlijk net ook wel wat de charme van de band). In tegenstelling tot vele Sebadoh fans ben ik nooit zo anti-Lowenstein geweest (hoewel Barlow duidelijk de betere songsmid is) - ook hier vind ik het verschil tussen de twee niet zo groot en kan ik de afwisseling wel smaken.

In zijn geheel zeker geen topplaat, maar de toppers (naast 'I Will' bv. ook 'State of Mine', 'Listen' of 'Let It Out') zijn echt prachtig, schitterend in hun eenvoud zoals vanouds. Wat kan die Lou Barlow verdomme toch een songs schrijven! Jammer dat zijn nummers op de Dinosaur Jr. platen zelden of nooit zijn beste werk zijn, anders hadden al wel meer mensen de weg gevonden naar deze ondergewaardeerde held.

Raymond. schreef:

Ah, zonde... vorig jaar (of was het alweer twee jaar geleden) Lou en vrouw nog gezien in Paradiso en toen hadden ze het nog goed same leek het. Maar goed, het levert wel weer een mooie muziek op inderdaad. Nog niet veel beluisterd, maar ik hoor al wel dat het goed zit.

avatar van itchy
herman schreef:

Maar bij de tour van deze plaat was hij opeens heel close met het meisje dat de merchandise verkocht. Ze had zijn dochter kunnen zijn .
Ach, wat een drama's. Goed voor de inspiratie

avatar van Chungking
Nog ns herbeluisterd, en het hoogtepunt van de plaat zit voor mij overduidelijk van nummer 8 tot en met 12, met Final Days en Let it out als absolute topnummers (die laatste scoort érg hoog in de all time Lou Barlow toplijst). De opener mag er natuurlijk ook nog altijd zijn.

avatar van grovonion
Alsof de tijd is blijven stilstaan. Dit album had in deze vorm ook in de jaren 90' kunnen uitkomen. Heerlijk nostalgisch voor een fan van het (bijna) eerste uur.

avatar van Shelter
I Will en Once zijn mijn favorieten, Inquiries is echt een tering slechte track, gelukkig komt State of Mine er achter aan. Fijn aan het album is dat het niet te lang duurt, prima speeltijd om af te luisteren in het geheel.