Natrion - Lucid Nightmare (2013)

1 stem

Dance / Electronic
Label: Dream Machine

1. Scripta Ex Tormente (7:08)
  2. In Valle Mortis (4:59)
  3. Lucid Nightmare (4:21)
avatar van Hellblazer
Fijne Dream Machine dit! Had beter op Dark. Descent. gekund qua stijl, maar ik denk dat ze dat label willen vrijhouden voor wat bekendere producers o.i.d. Maar wat zou het ook, het gaat om de muziek natuurlijk.
En in dat opzicht is dit een sterke drie-tracker in een stijl die te omschrijven valt als (het zal ook 'ns niet) duister, traag en spooky. Een horrorfilm vertaald naar audio zou je kunnen zeggen.

'Scripta Ex Tormente' is daar een goed voorbeeld van. Laag in tempo, op het einde na, waar de kick in een stroomversnelling terecht komt. Ook een aangenaam ritme en een enge doch mooie melodie.

De track 'In Valle Mortis' is wat vreemder/experimenteler dan zijn voorganger. Hoewel de sfeer wel in hetzelfde straatje thuishoort, is de 'baslijn' compleet verschillend. Eerst schrapend, daarna lijkt het meer Speedcore te zijn; flink ratelend, maar godzijdank niet te dominant. Dat zou de sfeer namelijk nogal ruïneren.

Afsluitend is de titeltrack 'Lucid Nightmare', welke qua tempo weer wat terug is gegaan, maar schraapt zo hier en daar nog wel flink. Net als bij de vorige nummers is de melodie weer enorm geslaagd en sfeervol.

Ik kijk uit naar meer van dit soort werk van deze producer van Hollandse bodem. Een goede release om mee te starten.