Wynton Marsalis - Think of One (1983)

Jazz
Label: Columbia

1. Knozz-Moe-King (6:02)
  2. Fuchsia (6:27)
  3. My Ideal (6:20)
  4. What Is Happening Here (Now)? (4:09)
  5. Think of One (5:31)
  6. The Bell Ringer (9:05)
  7. Later (4:10)
  8. Melancholia (2:51)
avatar van Larzz
Haha. Cool 1e nr. Knozz-Moe-King. Is gewoon: No Smoking. Verder fenomenale hard-bop met Wynton in absolute topvorm. Super goede band ook. Broer Brandford op sax en de formidabele drummer Jeff 'Tain' Watts.

avatar van captain scarlet
Subliem Hard-bop/Post-bop album dat voor 'n deel dicht tegen Modal jazz aanschuurt, van de zeer getalenteerde trompettist Wynton Marsalis en zijn niet minder bekwame broer Branford op saxofoon, die bij deze opname respectievelijk pas 21 en 22 jaar oud zijn, en hier al een superieure beheersing van hun instrumenten demonstreren in alle facetten van het genre.

De wisselwerking met de rest van de uitstekende bandleden verloopt bovendien uitermate soepel en vloeiend.
Dat levert een zeer aangename, en hier en daar ook wel uitdagende luisterervaring op.
Op vinyl is dit album bovendien met 'n beetje zoeken voor 'n prikkie te koop, wat dan weer mooi is meegenomen.