Ugly Duckling - Bang for the Buck (2005)

Label: Earshot

1. Bang for the Buck (3:07)
  2. Yudee! (3:56)
  3. The Breakdown (3:28)
  4. Left Behind (3:33)
  5. Smack (3:57)
  6. Einstein's on Stage (3:19)
  7. Let It Out (3:36)
  8. Lower the Boom (3:46)
  9. Andy Vs Dizzy (2:19)
  10. Slow the Flow (4:05)
  11. Shoot Your Shot (4:23)

met People Under the Stairs

12. The End of Time (4:16)
  13. Bang for the Buck [Remix] * (3:23)
Lekkere muziek, eindelijk weer up-tempo nummers. Ducklings zoals ze horen te klinken.

avatar van Osiris Apis
Super productie van Young Einstein, waarvoor hij ook bekend staat.
Idd uptempo beats met een feel good vibe.

Dizzy & Andy droppen ook weer grappige & battle raps.

Toch maar aangepast in 4*,
4,5 vond ik toch te hoog, omdat de teksten vrij simpel zijn.

raffael77
kool dit album oldskool style in een nieuw jasje een 10

avatar van P Jay
Ik twijfelde lang tussen 3,5* en 4*.

Young Einstein brengt een "old school"-gevoel terug. Heerlijke samples en ook Andy en Dizzy hebben een erg old school aandoende flow. Het klinkt allemaal erg fijn. Hun flow is echt zo helder als water. Uiteindelijk wel veel van hetzelfde, maar je kan het gewoon niet slecht vinden, daarvoor hoor je te duidelijk hoeveel plezier de MC's er zelf aan hebben. De liefde voor hiphop druipt van elke seconde van dit album af. Alles is aanwezig: een DJ-cut zoals back in the days alsook een battle tussen beide MC's, up-tempo-beats, leuk scratchwerk, elkaar aflossende MC's à la Run-DMC/EPMD/Smiff-N-Wessun/..., ...

Lower the Boom en End of Time vind ik hier de lelijke eendjes in de bijt. De rest is eigenlijk allemaal een beetje van een constant hoog niveau, verdient mijn appreciatie!

Ik moet wel zeggen dat ik People Under The Stairs (gelijkgestemde MC's en échte crate-diggers die ook een old school-flavour hebben) beter vind in hetgeen ze doen. De track samen met P.U.T.S. (Shoot Your Shot) vind ik dan ook één van de hoogtepunten hier!

Toch 4*: het is gewoon te tof en omdat ik artiesten als hen wel erg waardeer: in deze tijden nog op zo'n manier hip hop maken....

RedLightCityBoy
Dit is met Journey To Anywhere veruit de beste Ugly Duckling plaat.
1 Geweldige DJ: Young Einstein die werkelijk alles kan met het mixen en scratchen van platen. Heerlijke funky b-boy beats met 2 sterke rappers die me uiterst vermaakt hebben met hun goede flows, en hun hilarische teksten. Dit soort hip-hop digg ik gewoon te erg, maar ik kan wel inzien dat sommige dit te eentonig vinden. Omdat elk nummer erg op elkaar lijkt qua opbouw en beat.4* Ugly Duckling

Dit klinkt echt lekker vrolijk
Je hebt ook niet echt het idee dat je naar een album uit 2005 luistert, en dat is in dit geval positief.

avatar van principal2000
Wederom vrolijk album. Ik vind de beats hier wel te vlak worden. Het zijn stuk voor stuk beats die in eerste instantie erg catchy zijn, maar daarmee ook snel vervelen. Gecombineerd met hun simpele, pretentieloze lyrics, druk ik meestal halverwege een nummer op skip.