Conception - In Your Multitude (1995)

Noorwegen
Rock / Metal
Label: Noise

1. Under a Mourning Star (5:11)
  2. Missionary Man (3:40)
  3. Retrospect (3:12)
  4. Guilt (3:47)
  5. Sanctuary (2:57)
  6. A Million Gods (7:45)
  7. Some Wounds (4:35)
  8. Carnal Comprehension (4:22)
  9. Solar Serpent (3:56)
  10. In Your Multitude (6:39)
  11. Gravity * (3:21)
  12. Guilt * (5:03)
  13. Sundance * (4:30)
avatar van Seamus
In Your Multitude is alweer een stukje gegroeid tegenover de vorige plaat, vind ik. Meer aandacht aan de song zo lijkt me.

Het geweldig coole A Million Gods blijft mijn fav. nummer van deze plaat.

4/10

avatar van MetalMike
Voor veel fans v/d eerste uren denk ik de favoriete plaat, moest hier zelf wat aan wennen toen, maar dat is meestal wel een goed teken. Zal met name het geluid geweest zijn vermoed ik. Hoewel de score hier voor de cd heel laag is, frappant.
Knallende spannende opener gevolgd door een heerlijk groovy logge stamper dat "Missionary Man" is. "A Million Gods" is een heerlijk gedreven en progressief klinkend hoogtepuntje op de cd. "Some Wounds" is een perfecte mix tussen een progressief nummer en een typische single kandidaat, onnavolgbaar catchy. "Carnal Comprehension" is een volgend hoogtepunt, meteen ook één van hun allerbeste nummers wat mij betreft, met een excellerende Khan die zijn volle bereik tentoon spreidt.
"Solar Serpent" had ook een perfecte single geweest kunnen zijn, met Khan zijn kristalheldere hoge uitputs. De sluit dan af met een emotioneel beladen "In Your Multitude", wat een sublieme parel! En wat een geweldige cd...