Mazzy Star - Seasons of Your Day (2013)

Label: Rhymes of an Hour

1. In the Kingdom (5:14)
  2. California (5:23)
  3. I've Gotta Stop (4:04)
  4. Does Someone Have Your Baby Now? (4:08)
  5. Common Burn (5:09)
  6. Seasons of Your Day (3:41)
  7. Flying Low (4:31)
  8. Sparrow (4:04)
  9. Spoon (6:09)
  10. Lay Myself Down (7:36)
avatar van Cygnus
California is al te beluisteren en klinkt alvast mooi:

YouTube - Mazzy Star - California

avatar van Arrie
Vind het tegenvallen. Hopelijk gaan ze ook touren.

Ik vind het wel een mooi nummer, leuk dat ze na zo'n lange tijd weer een album opnemen.

Sterk nummer toch wel.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit is inderdaad een aangename verrassing, 2013 is een topjaar qua muziek.

Dat is het zeker.

avatar van Supersid
Dit had ik écht niet meer verwacht. Spannend!!!

avatar van Premonition
Heel mooi nummer, ben heel benieuwd, nog twee maanden wachten.

avatar van Zoute Popcorn
Nog een maandje . Erg leuk om te zien dat een goede band na jaren van stilte weer wat uitbrengen.

avatar van Droombolus
Net een artikel over Mazzy Star gelezen in de Uncut, naar aanleiding van deze CD. De oudste opnames van deze schijf dateren uit de vorige eeuw en er zou iemand op mee spelen die al 10 jaar dood is. "They are not your ordinary rock people" zegt iemand van hun ouwe label ........ Ik moet zeggen dat ik geïntrigeerd ben .......

So Tonight That I Might See en Among My Swan bevielen me goed en gek genoeg pakt dit album me toch wat minder.
Opeens vind ik het allemaal net even te traag en langdradig. Misschien een kwestie van even de juiste bui afwachten of gewoon nog meer draaibeurten.
Voorlopig zit ik een halfje lager dan de 2 voorgangers (het debuut ken ik niet).

avatar van hidalgo
echt koffieshop muziek tis wel te pruimen

DjFrankie schreef:
Dit is inderdaad een aangename verrassing, 2013 is een topjaar qua muziek.

Maar voor mij tot nu toe niet zo'n goed jaar als 2012.

avatar van erwinz
Terug van heel lang weggeweest. Seasons Of Your Day gaat verder waar Among My Swan ophield, maar laat ook groei en verdieping horen. Als fan van het eerste uur ben ik hier heel erg blij mee.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Mazzy Star - Seasons Of Your Day - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

hidalgo schreef:
echt koffieshop muziek tis wel te pruimen

Koffieshop muziek, weer een nieuw genre
Maar alle gekheid op een stokje, tegenwoordig is het niet meer te volgen met al die rare benamingen. Voor mij bestaat er nog steeds alleen maar klassiek, jazz, blues, soul, rock etc. Of nog gemakkelijker, muziek die ik mooi vind of niet. Weg met die hokjesgeest!

avatar van fatima
De richting die ze op dit album zijn ingeslagen is wat mij betreft precies de goede: kaler, akoestischer, psychedelischer. Spoon is daarvan het beste voorbeeld. Mooie cd, eindelijk eens geen overbodige 'come-back'.

fatima schreef:

Volgens mij is er weinig veranderd aan hun muziek. Dat blijkt ook wel uit het feit, dat de songs uit een heel lange periode stammen.

avatar van Ducoz
Ah het is helemaal geen album met nieuw materiaal... de opnames dateren uit de tijd van 1990 tot 2013.
Zo is Spoon bijvoorbeeld in 1997 opgenomen en speelt Bert Jansch daar op mee, hij overleed in 2011.
Het titel nummer werd opgenomen in 2001, toen nog met de violist die later dat jaar overleed.
'To Lay Myself Down' is opgenomen in 1990 en daarop speelt een pedalsteel speler die destijds auditie deed voor Mazzy Star. Ook Paul Olguin speelt op dat nummer, hij verliet de band na She Hangs Brightly.
Vijf andere nummers komen uit een sessie in 2002.

Eigenlijk gewoon een verzamelaar dus, overgebleven muziek... niets echt nieuws dus...
Puntje bij paaltje dus 2 nieuwe nummers....

avatar van philtuper
Niet nieuw, niet verrassend, maar oh zo heerlijk! Het maakt niet uit waar ze vandaan komen deze nummers. Ze hadden zo op Among My Swan of So Tonight That I Might See kunnen staan en dat is het grootste compliment dat je voor deze plaat kunt maken. Prachtige mijmermuziek om met een dik kussen op de bank op zondagmorgen lekker bij weg te dromen, optioneel met kater...

zalwelnikszijn!
Toch leuk als je hersenen een keer iets goed doen. Net tijdens het luisteren: verrek, dat klinkt als Bert Jansch. Is het 'm ook nog.

avatar van Boomschors
Wat een leuke verrassing, een nieuw Mazzy Star-album. Wat stijl betreft is er niet veel veranderd ten opzichte van hun eerdere albums; het is nog onmiskenbaar die goede oude Mazzy Star.

Met die synthesizer-loopjes is het eerste nummer (In the Kingdom) net een dream pop-versie van Bob Marley's No Woman, No Cry, let er maar eens op.

avatar van sluiswachter
auwie, één van mijn favoriete bendjes van vroeger. Hope Sandoval heeft altijd een warm plekje in mijn hart, maar dit album doet allen maar pijn. Zo treurig en uitzichtsloos

avatar van Juul1998B
Hope Sandoval, zo mysterieus als het maar kan.
Dit is ook weer een geweldig album. In the kingdom is het toppunt van hoe mooi melodie en zang samen kan zijn