Ares - Zolang de Wereld Draait (2013)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Zolang de Wereld Draait (3:03)
  2. Alles Wat Ik Drinken Kan (3:00)

met Timmietex

3. Nintendo (3:44)
  4. Bloemen (3:06)
  5. Overdag (3:21)
  6. Blues (3:08)
FelipeGutiérrez
Je kan duidelijk merken dat Ares is gegroeid sinds zijn EP ''Dichterbij'' die hij in 2012 uitbracht. Ares viel op door zijn originele teksten en zijn leeftijd, en werd sinds zijn deelname aan het TV programma ''The Next MC'' door velen gezien als misschien wel het grootste talent in de Nederlandse hiphop scene van dit moment.

Dit voorproefje op zijn debuutalbum ''Roadtrip'', dat dit jaar nog zal uitkomen, is van hoog niveau vergeleken met wat er tegenwoordig wordt uitgebracht in de Nederlandse hiphop scene. Ares rapt over de dingen die bij zijn leeftijd passen. Bier, meiden en chillen met vrienden staan centraal in zijn tracks. Ook al zijn dat de meest voorkomende onderwerpen, stoort dit niet. Voornamelijk door zijn goede flow en slimme wordplay blijf je geboeid luisteren. Het is duidelijk te horen dat de jonge Brabander veel luistert naar de Amerikaanse rapper Mac Miller. Ook is hij niet alleen qua stijl te vergelijken, maar ook met het feit dat Mac Miller en Ares allebei werken zonder hulp van grote platenmaatschappijen.

Deze EP is zeker het luisteren waard, en zal menig persoon er zeker toe aan zetten om zijn debuutalbum Roadtrip aan te schaffen later dit jaar. We zullen ongetwijfeld nog veel van de jonge MC gaan horen, die op de goede weg is om heel hiphop waarderend Nederland te gaan veroveren

4,5/5

GCITY050
Wat is Nintendo een goede track! Fantastische beat die uitstekend geleend is voor een prachtig verhaal.