Leo Kottke - Dreams and All That Stuff (1974)

Folk
Label: EMI

1. Mona Ray (3:44)
  2. When Shrimps Learn to Whistle (3:33)
  3. Twilight Property (3:16)
  4. Bill Cheatham (1:51)
  5. Vertical Trees (2:41)
  6. Medley (2:11)
  7. Constant Traveler (3:44)
  8. Why Ask Why? (2:15)
  9. Taking a Sandwich to a Feast (2:50)
  10. Hole in the Day (2:56)
  11. Mona Roy (1:51)
avatar van AdrieMeijer
Prachtige plaat van Leo. Volledig instrumentaal en zeer sfeervol. Vooral de spaarzame toevoegingen aan de gitaarklanken zijn mooi: de kreunende bas en frivole belletjes in "When Shrimps Learn To Whistle", de onopvallende krekeltjes in "Hole in the Day", het is allemaal zeer liefdevol gedaan.
Weet iemand wie er achter het masker op de voorhoes achuilgaat?

avatar van wilbur
Ik denk dat Leo dat zelf toch wel zou moeten weten!

avatar van AdrieMeijer
Weinig kans! Hij herkent Bob Dylan niet eens. Rond de tijd dat "Dreams and all that stuff" werd opgenomen, ontmoette hij Bob Dylan en praatte er anderhalf uur mee. "...but I didn't know it was HIM.". Als je een hilarisch filmpje wilt zien, moet je hier eens kijken.

Misschien zit Bob Dylan verborgen achter het masker, wie weet. Dan de muziek, één van de allerbeste albums van Kottke. Alleen 6 & 12 string guitar van het Tacoma label sla ik een tikkie hoger aan; daar speelt Kottke solo. Op dit album wordt hij summier bijgestaan door een pianist en een bassist. Op 3 tracks assisteert Cal Hand met een dobro en tweemaal met de steel gitaar.

Hele goede Kottkeplaat, waarin hij in wezen teruggrijpt naar de stijl waarmee hij begon. Eindelijk weer eens volledig instrumentaal.