Pivot - Make Me Love You (2005)

Australiƫ
Rock / Electronic
Label: Silent

1. Make Me Love You (3:32)
  2. Artificial Horizon (4:13)
  3. Incidental Backcloth (7:08)
  4. Montecore (4:46)
  5. La Mer (5:31)
  6. Pivot Voltron (7:58)
  7. I May Be Gone for Some Time (3:45)
  8. Kirsten Dunst (7:16)
  9. Helps None But Hurts None (6:14)
JonnieBrasco
Met poppy geproduceerde, volle electronische klanken die doen denken aan Múm, en met dwalerige experimentele melodieën van Tortoise (bij vlagen lijkt Pivot echt als twee druppers water op Tortoise), heeft dit album twee elementen in huis die me zeer aanspreken. Dit zijn normaal gesproken elementen die me naar een andere wereld zouden moeten vervoeren, maar door zijn actieve opgewektheid en min of meer ontbrekende spanningsbogen is dit eigenlijk gewoon een "wakker", relaxed, instrumentaal chill-album. En daar is op zich niets mis mee. Ik geef 3,5* voor goed geproduceerd gefreak.

Electro_
Het lijkt inderdaad wel wat op Múm, had ik niet eens aan gedacht. Montecore vind ik wel een mooie intro hebben, vooral als dat slagwerk erbij komt. Ook 3,5* van mij.

avatar van Paalhaas
Puik plaatje. Mooie jazzy electrorock die (soms inderdaad wat té veel) door Tortoise is geïnspireerd. Hier zit misschien wel een 4/5 in. Voorlopig houd ik een slag om de arm. 3,5/5

Sietse
ik feleciteer mijzelf met het halen van het einde van dit album. Ik snap de vergelijking met Múm, maar het kan hier echter in de verste verte niet aan tippen.
Vond het allemaal te sappig en erg oninspirerend.

2,5 voor de moeite en omdat ze een ode doen aan Kirsten Dunst.