menu

Tired Pony - The Ghost of the Mountain (2013)

mijn stem
3,64 (55)
55 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Rock / Country
Label: Fiction

  1. I Don't Want You as a Ghost (4:00)
  2. I'm Begging You Not to Go (3:20)
  3. Blood (4:00)
  4. The Creak in the Floorboards (4:01)
  5. All Things All at Once (3:40)
  6. Wreckage and Bone (3:59)
  7. The Beginning of the End (4:38)
  8. Carve Our Names (3:37)
  9. Ravens and Wolves (4:06)
  10. Punishment (4:22)
  11. The Ghost of the Mountain (3:34)
  12. Your Way Is the Way Home (4:16)
totale tijdsduur: 47:33
zoeken in:
avatar van oceanvolta
Ah, een nieuwe Tired Pony. Het debuut is een prima album maar ik had het gevoel dat er nog meer in zat.

avatar van WhyNotSmile
4,0
All Things All At Once is alvast een lekker nummer, dus ik kijk erg uit naar dit nieuwe album!

avatar van frisk
3,5
Ik heb het album een paar keer beluisterd en ik moet zeggen het is een heerlijk album. Het ligt in het verlengde van het debuutalbum, maar klinkt wat meer toegangelijker voor het popminnende publiek. Je kunt ook zeggen dat het meer op een Snow Patrol album lijkt.

avatar van hidalgo
4,5
wat een heerlijke cd is dit ben het met frisk eens het lijkt veel op snow patrol
vind ik niet erg op zich I Don't Want You as a Ghost is een mooi nummer zeg
hier houd deze oude knar van met gevoel gezongen
naar een keer luisteren de gehele cd geef ik gelijk ****
ik vind het een wonderschone cd

avatar van Janhero
3,5
Minder gevarieerd dan hun debuutalbum. Het kabbelt wel lekker door..(niet echt heel spannend) Tis weer een hoog Snow Patrol gehalte maar dat maakt niks uit. Een beetje REM erbij en dat maakt het een goede mix.

wiloost
Ik vond Snow Patrol fantastisch. Met name chasing cars mogen ze op mijn begrafenis draaien. Maar,daarnaast hebben ze genoeg moois gemaakt. Ik was erg nieuwsgierig naar de 1e Tired Pony. Viel wat tegen. Ik heb nu de 2e voor het eerst beluisterd. ...Ik denk dan, wat is het toch moeilijk om als musicus het niveau vast te houden dat je ooit hebt bereikt, zonder in herhalingen te vallen. Ik hoop dat het hier gelukt is en dat ik moet wennen....maar ik snap dat de druk op Gary Lightbody erg hoog was.

avatar van douwef
2,5
het eerste album stonden een paar zeer goede tracks op, maar deze kabbelt wel hhheeeelll langzaam voort. Nergens word het spannend en teveel snow patrol geluid. Met zoveel goede muzikanten zou je denken dat de som bij elkaar een goed album moet gaan opleveren. Maar het lijkt wel als dit juist andersom is. Zeer matig album helaas met nergens echt een track die er uit springt wat bij het vorige album wel was. Zelf de single is een slappe hap.

4,5
Wow! Wat een leuk uitstapje van Gary Lightbody! Lijkt wel verdomt veel op Snow Patrol idd.., ga dat eerste album van Tired Pony ook maar eens opzoeken

avatar van Bonk
3,5
Dat eerste album vind ik toch ook echt beter. Na de eerste luisterbeurt was ik nog wel aardig enthousiast. Bij de daaropvolgende luisterbeurten merk ik dat het moeilijk de volle aandacht vasthoudt. In plaats van groeien, wat ik bij de eerste (The Place We Ran From) had, vind ik dit juist minder spannend worden. Neemt niet weg dat het wel gewoon lekkere muziek is, die goed in elkaar zit.

avatar van hidalgo
4,5
gooi er nog een halve op deze cd is heet

avatar van Cor
3,5
Cor
Toch wel iets minder dan de voorganger 'The Place We Ran From'. Dit zijn ambachtelijk gemaakte liedjes, die wel wat voortkabbelen en het nauwelijks spannend wordt. Zeker niet slecht, maar de momenten dat ik even mijn oren spits, zoals bij de samenzang in 'Ravens And Wolves', zijn te spaarzaam.

avatar van Ronald5150
4,5
Dit tweede album van Tired Pony vind ik prachtig. Alleen de titel al, "The Ghost of the Mountain" is een hele mooie en heeft een mystieke lading. Daarnaast is de hoes ook nog eens heel mooi. Net als op het eerste album klinkt de muziek vrij rootsy aan en bevatten deze invloeden uit de country. Het gebruik van genuanceerde geluidseffecten is "The Ghost of the Mountain" wat minder dan op "The Place We Ran From" en daarom doet het geheel van "The Ghost of The Mountain" wat traditioneler aan. De liedjes gaan duidelijk boven de vorm. De stem van Gary Lightbody is overduidelijk herkenbaar en de link met Snow Patrol is dan ook onvermijdelijk. Ook muzikaal vind ik de vergelijking met Snow Patrol logisch, maar ik vind "The Ghost of the Mountain" in alle opzichten toch een slag beter dan elk Snow Patrol album. Het is denk ik de sfeer dat me zo aantrekt op dit album. "The Ghost of the Mountain" heeft een ongelooflijk visueel effect op me. De hoes spreekt wat dat betreft dan ook boekdelen. Naast de mooie muzikale aankleding vind ik de tweede stem van de zangeres hemels mooi en tilt het geheel van het album naar een hoger niveau. Ik ben blij dat dit tweede album van Tired Pony er is gekomen. Ik meende ergens in een interview te hebben gelezen dat men dat eigenlijk niet zag zitten nadat hun eerste album, "The Place We Ran From" commercieel gezien verre van succesvol was. Nou ik ben blij dat de mannen van Tired Pony hun artistieke drive boven de commerciële belangen hebben geplaatst, want "The Ghost of the Mountain" gaat hoog eindigen in mijn jaarlijstje van 2013. Prachtplaat!

Als je zo'n "supergroep" bij elkaar zet dan mag je wat verwachten.
Een drama, onsamenhangend, wat hebben ze hier mee willen bereiken, beetje Snow Patrol, 80's synthje, lekker kabbelen, hoor helaas geen Belle & Sebastian en ook geen REM. Erg mager plaatje. Nummer 5 is gewoon Snow Patrol, aardig nummertje. Het blijft kabbelen maar beklijft niet. BORING

avatar van BenZet
3,0
In vergelijk met de voorganger vind ik dit een behoorlijke tegenvaller. Veel minder "spannend" en dynamisch

avatar van Madjack71
3,5
Mijn voordeel is dat ik de voorganger niet ken en dus ook geen verwachtingen koesterde. I.i.g. een mooie hoes om mee te beginnen. Daarnaast vind ik dat er best dynamiek door het album heen is terug te vinden. Spannend is idd. een groot woord. Het is een album dat lekker wegluisterd en gedegen klinkt.

pietselderie
Poeh, valt me niet mee. Vind het een zeer magere uitvoering van Snow Patrol. 2,5

Gast
geplaatst: vandaag om 13:06 uur

geplaatst: vandaag om 13:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.