Tamikrest - Chatma (2013)

Mali
Wereld / Blues
Label: Glitterhouse

1. Tisnant an Chatma (4:50)
  2. Imanin Bas Zihoun (3:22)
  3. Itous (3:26)
  4. Achaka Achail Aynaian Daghchilan (4:11)
  5. Djanegh Etoumast (3:56)
  6. Assikal (4:48)
  7. Toumast Anlet (5:13)
  8. Takma (4:36)
  9. Adounia Tabarat (2:35)
  10. Timtar (4:52)
avatar van erwinz
Stond altijd wat in de schaduw van Tinariwen, maar stapt daar nu op zeer overtuigende wijze uit.

Mali Blues met een enorme scheut psychedelica. Prachtige plaat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Tamikrest - Chatma - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Lura
Toen ik de naam Tinariwen en de term Mali blues las was mijn interesse gewekt. Die verzamelboxen heb ik in het verleden grijs gedraaid. Ga hem zeker beluisteren, Erwin.

avatar van Motdattan
Tamikrest is de band die mij de Touareg Blues heeft leren kennen. Vond het in het begin wat vreemd, maar is nu een van mijn favoriete soort muziek. O.a. Tinariwen, die al eerder werd genoemd, leren kennen hierdoor. Zelfde geldt voor Bombino, die ik dit jaar zelfs live heb mogen bewonderen. Tijdens het optreden ook gezien dat veel mensen enthousiast waren over de muziek. Dat belooft hopelijk veel voor de toekomst, want dit genre is nog niet erg bekend bij veel mensen.

Dit album was me eerlijk gezegd ontschoten, maar 3voor12 tweette dat hij op de luisterpaal stond en ben hem toen maar meteen gaan beluisteren. Ook mede door de bovenstaande recensie. Waarin ik ook lees dat het geluid van de gitaar soms doet denken aan Pink Floyd, dat had ik zelf ook en vond ik daarom erg leuk om te lezen. Net over de helft van Assikal vind ik dat duidelijk hoorbaar.

In het eindoordeel ben ik het eens met Erwin (Leuke recensie trouwens). 4,5* voor deze plaat. Ga ik de komende tijd vaker beluisteren.

avatar van Poeha
Ik ben hier ook via 3Voor12 terecht gekomen. Touareg Blues komt ook voor in het geweldige topic (waar veel te weinig mensen aan deelnemen): De Anderstalige Ladder. Mijn interesse was dus gewekt. Prima album met voorlopig deze twee uitschieters: Itous en DJanegh Etoumast. Moet het album nog wel vaker horen voor ik * ga geven.

avatar van Niek
Erg mooie muziek!

avatar van devel-hunt
Hele mooie en bijzondere plaat. Ben er eigenlijk toevallig mee in aanraking gekomen, Mali blues. Wat een bijna geestverruimende spirituele sound. Wel toegankelijk maar het brengt mij toch in een sfeer die gelukzalig is. Voor mij de ontdekking van 2013.

avatar van Mastroianni
Fijne plaat inderdaad. Moet ook in mijn eindejaarslijstje.

avatar van peterb
Heel fijne plaat. Hoe 'Itous' erin klapt...fantastisch!