Steven Tang - Disconnect to Connect (2013)

Hongkong
Electronic / Dance
Label: Smallville

1. Interstice (7:10)
  2. Disconnect to Connect (6:38)
  3. Some Solace (7:31)
  4. Eternal (5:24)
  5. Heat Burst (6:42)
  6. It's Perceived as Sound (6:08)
  7. Sunspot (6:26)
  8. Potential Light (4:39)
  9. Brink of Dawn (4:36)
tuktak
Hongkong...Dit album is gewoon volledig Detroit/Chicago. Tijdloze sound, zeer degelijk uitgevoerd, maar het brengt me niet echt in vervoering. Artwork is wel tof trouwens.

Poa
Mij doet het wel wat, vooral door het space-sfeertje die door de tracks heen zwerft. Doet soms denken aan het vroege werk van B12 (Time Tourist). Ook leuk om eens een wat ander geluid op Smallville te horen.

Poa
Ja. De kwartjes zijn gevallen, geweldig dit. Komt hoog in het jaarlijstje.

avatar van John Doe
Heel onstpannen techno / house album. Ondanks de midtempo tracks met redelijk stevige ritmes zit er echt een rustgevende werking in. De trackvolgorde is ook goed, het luistert lekker weg. Er zit een simpliciteit in alle tracks die fijn is.

Het valt mij op dat deze muziek minder de futuristische lading heeft die oude B12 of soortgelijke muziek heeft. Waarschijnlijk omdat deze stijl een tijd geleden populair was en ik inmiddels aan technologisch-geavanceerdere muziek ben blootgesteld. Het voelt als een lekker stapje terug, of blijven staan. In ieder geval niet zozeer als een stap in het onbekende. Het klinkt minder exploratief en daardoor is het voor mij ook niet super prikkelend. Dit gebrek aan prikkeling is weer een voordeel voor de ontspanning, daar kan ik dit prima voor gebruiken.

Je kunt lekker diep in dit soort muziek duiken, je overgeven zonder voorbereid te zijn voor felle avontuurlijke uitschieters de ene of andere kant op. Mooi vind ik ook hoe iemand met liefde maakt wat 'ie mooi vind. Niks aantrekkend van trends. Ik vind dit ook mooie muziek, van mij mogen er meer propere albums in deze stijl uitkomen. Zal het nog een paar keer luisteren voor ik stem, want kan best op je groeien dit soort bescheiden tracks. Hier nog een track die in deze stijl ligt, maar niet bekend is. En nog één. En nog één .

Poa
Stuk voor stuk mooie nummers