Richard Swift - The Novelist / Walking Without Effort (2005)

Alternatieve titel: The Richard Swift Collection Volume One

Label: Secretly Canadian

1. Foreward (1:13)
  2. Lady Day (2:55)
  3. Lovely Night (4:39)
  4. Sadsong St. (2:18)
  5. Blues for Mother (1:05)
  6. The Novelist (2:54)
  7. Ballad of Clifford Swift (0:59)
  8. I Should Have Been Home More (3:36)
  9. Walking Without Effort Theme (1:51)
  10. Half Lit (4:20)
  11. In the Air (3:21)
  12. As I Go (3:55)
  13. Above & Beneath (2:54)
  14. Mexico (1977) (3:18)
  15. Losing Sleep (4:30)
  16. Not Wasting Time (2:53)
  17. Beautifulheart (3:07)
Erg goede cd waarin ik kom op de volgende namen en termen:

vaudeville, folk, Rufus Wainwright, Beatles, Belle & Sebastian (nummer Half Lit), Jens Lekman (Swift speelt in zijn voorprogramma: Rotown 19 februari), Ed Harcourt.

Niet verkeerd dus allemaal, net als dit album zelf.

avatar van muziekobsessie
Ik weet maar niet of ik dit goed vind of slecht???
Tis wel origineel met jaren 30 invloeden. En heeft alles in huis om klassieker te worden. Toch beklijven de nummers niet echt, terwijl ik deze plaat al 2 jaar via mijn computer draai.

avatar van Mctijn
Op zich vreemd dat op deze gecombineerde plaat eerst zijn 2e album staat (The Novelist) wordt, gevolgd door zijn 1e album (Walking Without Effort) Deze laatste is in mijn ogen een stuk beter.

avatar van muziekobsessie
hoor nu pas dat dit echt schaamteloos jatwerk is geweest van harry Nilsson's "harry" plaat uit 69. schaam je Swift