Slow Machete - Mango Tree (2013)

Wereld / Electronic
Label: SMTG

1. Las Medusas (Ou Merite Tout Glwa) (1:27)
  2. Vie d'Esperance (4:10)
  3. Shake the Starling Tree (3:45)
  4. Gray Eyed Bird (3:16)
  5. Dead Waiting (5:26)
  6. Hallelujah (1:19)
avatar van Sunderland
Gray Eyed Bird is de prachtige single van Joseph Shaffer in samenwerking met een Haitiaanse koor. Een snufje electronic maakt het een bijzonder mooi geheel.

Toch wel de absolute ontdekking van de afgelopen maand. Gezien de korte duur van beiden, luister ik dit meestal als één geheel met het vorig jaar verschenen Evening Dust Choir.

Hoe het klinkt? Als Bonobo en Exuma die het samen doen. Heerlijke Caribische samples van koortjes en ritmesecties gelegen in een bedje van warme electronic en begeleid door de omfloerste stem van Joseph Schaffer. De clichématige palmbomen en cocktails hoef je er niet eens bij te denken, die komen zowat uit je speakers rollen. Wat het echter ver boven de gemiddelde Ibiza-lounge compilatie uit laat komen, is de continue, soms wat meer en soms wat minder duidelijk aanwezige spanning die de muziek ook behelst. Een minder nummer staat hier niet op, maar het al door Sunderland aangehaalde Gray Eyed Bird is toch wel het absolute prijsnummer!