Clannad - Nádúr (2013)

Ierland
Folk
Label: ARC

1. Vellum (4:47)
  2. Rhapsody Na gCrann (3:12)
  3. TransAtlantic (3:57)
  4. Turas Dhómhsa Chon Na Galldachd (3:02)
  5. Brave Enough (4:12)
  6. The Fishing Blues (3:19)
  7. Lámh Ar Lámh (3:43)
  8. Tobar an tSaoil (3:33)
  9. A Song in Your Heart (3:37)
  10. A Quiet Town (3:15)
  11. Hymn (To Her Love) (4:49)
  12. Setanta (4:30)
  13. Cití Na gCumann (4:55)
avatar van Metalhead99
De langverwachte nieuwe langspeler van Clannad! Ik ben heel benieuwd!

Dat ben ik ook, had niet verwacht dat ze ooit nog een album zouden opnemen.

avatar van Poeha
Oe...deze zag ik niet aankomen. Ik ben ook benieuwd.

avatar van Lura
20 september te koop? Ik heb deze cd vorige week dinsdag al in de winkel zien staan voor de prijs van 15,50 euro! En op Cosmox reeds te koop voor 14,99 euro.

Op hun website clannad.ie (en in itunes ) kun je samples beluisteren. Het album klinkt goed en vertrouwd. Brave enough en Rhapsody na gCrann zijn m'n favoriet. Zien of het na de 20ste nog zo is, zal hem dan direct aanschaffen.

avatar van Metalhead99
Vandaag na een lange zoektocht deze dan eindelijk in de derde winkel die ik bezocht op de kop kunnen tikken (het was hier koopzondag). Inmiddels heb ik hem een aantal keren beluisterd en ik moet zeggen dat hij mijn verwachtingen meer dan waard maakt. Het is net alsof Clannad nooit uit elkaar is geweest. Moeiteloos zetten ze het geluid voort waarmee ze met "Landmarks" gestopt waren en dit zonder dat ze hun roots uit het oog verliezen. De productie is goed helder, waardoor ieder instrument en iedere stem in volle pracht te horen is. Ik heb tot nu toe nog geen favorieten, daar ik de hele plaat van hoogstaande kwaliteit vind. Een plaat die je vast weet te grijpen en je weet te vullen met een gevoel van nostalgie. Naar mijn mening 1 van de beste platen van dit jaar die ik tot nu toe beluisterd heb. Clannad bewijst met deze plaat dat ze nog lang niet afgeschreven zijn!

In de winkel vluchtig geluisterd, en mijn eerste indruk is ook dat ze gewoon door gaan op dezelfde lijn waar ze gestopt zijn.

avatar van Broem
Weet nu weer waarom ik Clannad de afgelopen jaren niet heb gemist. Erg veel van hetzelfde en met terugwerkende kracht vind ik het oudere werk oersaai. Ooit was ik helemaal weg van deze muziek. Zou echter niet meer kunnen reproduceren waarom. Leuk, meer ook niet.

avatar van Lura
Macalla is anders geen slecht album, Broem.

avatar van Broem
Ben in de 80's lang fan van de band geweest en heb de zangeressen afzonderlijk gevolgd. Vond de muziek magisch in die tijd. Vanaf de 90's wellicht een andere afslag genomen. Muzieksmaak bijgesteld. Ik krijg een vreselijk kerstgevoel bij het luisteren van deze muziek. Ligt aan mij, I know. Ontgroeid? Wellicht.

Broem schreef:
Ik krijg een vreselijk kerstgevoel bij het luisteren van deze muziek.

Misschien over twee maanden nog eens een keer proberen

avatar van Broem
Tja, nogmaals geluisterd. De klik komt niet. Ik schat in dat Nadur voor de echte die hard Clannad fan een prettige release is maar er geen nieuwe fans door geboren zullen worden.

avatar van Madjack71
Een verrassend eigentijds album van deze klassieke Ierse band. Die open en fris wegluisterd en in prima ballans is met hun eigen roots.

avatar van Svendra
Degelijk en saai. Net als Broem kon ik ooit Clannad waarderen maar dit album raakt me niet. Eén verklaring daarvoor is dat mijn smaak in de loop der jaren is veranderd, maar ik durf ook te stellen dat Nádúr inhoudelijk veel minder voorstelt dan bijvoorbeeld Macalla. De melodieën hier zijn nogal voorspelbaar.