Ik heb dit album nu een aantal keren beluisterd en alhoewel de bedoelingen ongetwijfeld zeker goed zijn, kan ik niet anders dan concluderen dat ik het album behoorlijk structuurloos vind klinken.
Daar waar een Klaus Schulze soms teveel blijft hangen in hetzelfde patroon (wat in zekere zin niet slecht hoeft te zijn), lijkt Christopher Franke hier juist teveel in één keer te willen. Met als gevolg dat veel overgangen binnen de muziek dan ook totaal niet logisch klinken voor mijn gevoel en daardoor ongelukkig op elkaar aansluiten.
Op het moment dat ik denk van goh!!!...tof stuk muziek, gaan we alweer over op een ander (vaak minder fraai) stuk muziek.
Het zorgt voor een i.m.o. erg fragmentarisch klinkend album die dus het broodnodige aan structuur en focus mist. En dat is jammer, want het album kent wel degelijk momenten die zeer sterk en dynamisch klinken. Vaak doet het sterk herinneren aan Tangerine Dream wat alleen maar logisch is, gezien Franke natuurlijk een bepalende factor was voor de band. Alleen wordt het hier voor een groot deel verpest door het feit dat het allemaal zo rommelig klinkt.
Een typisch geval van overkill wat mij betreft...
Toch geef ik het album nog een magere 3 punten voor de momenten die wel goed zijn, maar dan ben ik nog best mild. Het had namelijk veel beter kunnen zijn allemaal, gezien de potentie er zeker was.