TM404 - TM404 (2013)

6. 202/202/303/303/606 (6:38)
  7. 303/303/303/303/808 (4:27)
  8. 303/303/303/303 (6:01)
avatar van John Doe
Op youtube kun je live opnames van een aantal van deze tracks zien met video's van de machines die bediend worden: TM404 - 202/202/303/303/606

Het is acid/dubtechno met een rustige meditatieve opbouw. Een stel heel mooie klassieke machines van Roland bij elkaar. En je ziet het goed aan de tracktitels, de man heeft soms 4(!) 303's tegelijk in gebruik. En twee Space Echo's voor de dub-effecten, die zie je onderaan in de cover.

Je moet met volle aandacht hier voor gaan zitten en erbij blijven om er een bevredigende rijkheid uit te kunnen halen. Dat is best lastig gezien de muziek een erg dromerige flow heeft en ver in de mix gestopte details.

Ruizige, gruizelige geluidstexturen worden mooi ingezet op dit album, maar niet op een extraverte manier. Lukt het je om ernaartoe te komen, dan is er een mooie verstopte wereld te vinden. Middenin komt de 808 mooi wat dikte toevoegen aan de basspercussie, maar echt los gaat het nergens, het blijft behoudend en introvert qua karakter.

Spul waar dit sterk mee in lijn ligt: Plastikman, Vladislav Delay, Deepchord (voorlaatste track vooral) en Ebi.

Ik Doe Moeilijk
Wow, in een keer heel hoog op mijn te luisteren-lijst! Dank.

avatar van Gyzzz
Idem voor mij! Een leuke set speelde deze man bovendien op Todays Art afgelopen weekend.

Ik Doe Moeilijk
Dank zij mijn ontzettend gave Spotify Premium abonnement heb ik dit meteen vandaag al goed kunnen beluisteren. Precies wat ik dacht: kwijlopwekkende analoge psychedelische dub techno. Heerlijk!

avatar van John Doe
, Mokira via jou leren kennen ooit, waarvoor dank terug, z'n werk was toen nog niet zo goed gevallen bij mij, dit is mijn favoriete project van 'm voor nu.

Op todaysart jammer genoeg pas aan het einde nog wat van meegepikt, doordat Jackson and his Computerband tegelijk fijn bezig was.

avatar van sander.
Hij heeft het goed in zijn vingers zitten, die Andreas. Hij was inderdaad heerlijk bezig op TodaysArt, lekker te spacen achter de knoppen. Dit is een prachtig album, ontzettend diep en rijk.