Jazzy Jeff & Fresh Prince - Greatest Hits (1998)

Label: Jive

1. Girls Ain't Nothing But Trouble [1988 Extended Remix] (4:51)
  2. Men in Black (3:46)
  3. Summertime (4:32)
  4. Parents Just Don't Understand [Single Edit] (5:14)
  5. Boom! Shake the Room (3:49)
  6. Just Cruisin' (4:00)
  7. Ring My Bell [Mr. Lee's Radio Mix] (4:06)
  8. Brand New Funk (4:03)
  9. Lovely Daze (4:24)
  10. The Fresh Prince of Bel Air (2:57)
  11. A Nightmare on My Street [Single Version] (4:59)
  12. A Touch of Jazz (3:19)
  13. I Think I Can Beat Mike Tyson (4:50)
  14. The Magnificent Jazzy Jeff (5:24)
  15. I'm Looking for the One (To Be with Me) (4:36)
  16. You Saw My Blinker (4:13)
  17. Summertime '98 [Soulpower Remix] (4:51)
  18. Megamix [Edit] (3:42)
Wat een laag gemiddelde
Deze krijgt van mij een 3,5
Het is inderdaad niet altijd even hoogstaand maar dit album bevat gewoon hele vrolijke rap waar je helemaal blij van wordt
Geen scheldwoorden hier, geen duister sfeertje, geen bling bling, etc.
Vooral Summertime vind ik nog altijd één van de beste Hip-Hop nummers een echte klassieker. Ook blijft het vrolijk en netjes maar vervalt het gelukkig nooit in slijmerig R&B gezang, The Fresh Prince blijft gewoon op elk nummer rappen.
Mijn twee favoriete tracks zijn op dit album Summertime en I'm Looking For The One (To Be With Me).

|Joël|
Just Cruisin' vind ik trouwens ook een heel mooi nummer, en die is geschreven door Nasir Jones.

|Joël|
Summertime '98 (Soulpower Remix) is ook vet, die beat doet me heel erg denken aan You Know My Steez van Gang Starr.
Dit album luister ik de laatste tijd weer heel vaak. Ik vind de nummers heel goed geproduceerd, DJ Jazzy Jeff is echt een goeie producer.
Misschien verhoog ik deze ooit nog eens naar 4,0

Favorieten zijn:
Men In Black, Summertime, Just Cruisin', Ring My Bell, I'm Looking For The One (To Be With Me) en Summertime '98 (Soul Power Remix).
Maar eigenlijk vind ik de andere nummers ook allemaal goed.

EVANSHEWSON
Een uitstapje geheel buiten de stijlen waar ik van hou :

Om maar te zeggen dat ik Boom Boom Shake the Room destijds een ongelooflijk lekkere party-song vond. Nog steeds trouwens.

Helaas, de rest van dit album is me geheel onbekend...