The Listening Pool - Still Life (1994)

Label: Telegraph

1. Meant to Be (4:14)
  2. Oil for the Lamps of China (3:34)
  3. Follow Where You Go (3:54)
  4. Breathless (4:17)
  5. Somebody Somewhere (4:02)
  6. Photograph of You (4:17)
  7. Promised the World (4:28)
  8. Blue Africa (4:33)
  9. Still Life (4:34)
  10. Where Do We Go from Here? (3:33)
  11. Wild Strawberries (3:55)

met Thomas Lang

12. Hand Me That Universe (2:09)
  13. Oil for the Lamps of China [Extended Version] * (6:00)
avatar van vigil
Nog steeds niet in mijn bezit, de cd-single van Oil for the Lamps of China heb ik dan weer wel. Als ik een beetje rondkijk op het net kom ik deze wel her en der tegen maar minimaal 25 euro ben je er dan wel voor kwijt. Misschien toch maar gewoon eens doen.

Parlotones
vigil schreef:

Nou Virgil nog aangeschaft? Ik luister nu Follow where you go en het is erg saai. Ook Somebody Somewhere staat op YT maar dat is beter. Ik kan mij die naam van de band nog herinneren het zijn band leden van OMD. Maar dat weet jij uiteraard.

avatar van vigil
Parlotones schreef:

Ja dat wist ik

Maar nee ik heb deze nog niet. Eigenlijk ook niet echt werk van gemaakt. Ik heb wel de cd-maxi van de single Oil for the Lamps of China.

avatar van dazzler
Net eens beluisterd. Aardige maar tegelijk ook slappe hap van Humphreys. Toch merkwaardig dat Cooper en Holmes hem volgden en McCluskey mee de rug toekeerden. Where Do We Go From Here vind ik het beste nummer. Was al de b-kant van Oil For The Lamps Of China, de single die in 1993 Still Life voorafging. Het stilleven op de hoes is van amateurschilder Martin Cooper. Er zit te weinig leven in dit album.

Ik zette ook een sterretje bij Somebody Somewhere en de instrumentale afsluiter Hand Me That Universe.

Dit was een tijdelijke afsplitsing van OMD. De muziek valt bitter tegen. Slap gedreutel. Twee sterren