Schiller - Tag und Nacht (2005)

Duitsland
Dance
Label: Island

1. Willkommen (1:10)
  2. Nachtflug (5:56)
  3. Die Nacht... du Bist Nicht Allein (4:26)

met Thomas D

4. What's Coming (4:26)

5. Sonnenaufgang (3:14)
  6. Miles and Miles (4:41)

met Moya Brennan

7. Schritt der Zeit (2:56)
  8. I Know (5:01)

met Kim Sanders

9. Morgentau (4:09)

met Mike Oldfield

10. Berlin Bombay (5:19)
  11. Der Tag... du Bist Erwacht (4:00)

12. Lichtwerk (3:31)

16. Irrlicht (3:18)
  17. Feuerwerk (5:04)
  18. Sleepy Storm (5:10)

19. Eine Stunde (1:37)
  20. Tired of Being Alone * (4:38)

met Tarja Turunen

21. Tag und Nacht [Schill Out Mix] * (11:35)
  22. More * (5:40)

met Milù

23. Die Nacht [Schill Out Mix] * (5:28)

met Thomas D

24. Das Glockenspiel [Live] * (5:39)
Toch wel één van de beste CD's in mijn bezit. Stuk voor stuk prachtige ambient/trance/softpop voor alle smaken. Een CD om op weg te dromen. De stem van Moya Brennan is hier optimaal gebruikt. Wat een rit!

Je moet het wel treffen natuurlijk om hem te zien optreden, want Schiller treedt niet buiten Duitsland op. Maar wat een optredens man : in het Palladium van Keulen speelde hij maar liefst drie uur lang, en zette oud en jong op hun kop. Vergeet Jarre, ik zet in op Schiller.

avatar van ChrisX
Ik snap dus ook helemaal niet waarom deze man niet bekender is hier in Nederland. Zit er dan niemand bij Universal Nederland die denkt "Verrek, dit is gewoon heel erg goed en voor breed publiek geschikt, laten we hier nu eens werk van maken."

Overigens, Schiller treed wel degelijk af en toe op in het buitenland. Hij schijnt in Griekenland ook behoorlijk bekend te zijn.

avatar van Bluebird
Dit is de enige cd die ik van deze man in bezit heb en idd, zeer fraaie relaxmuziek dat veel weg heeft van de laatste Mike Oldfield cd's. Die is hier zelfs op te horen evenals de al genoemde Moya (Maire?) Brennan, de befaamde ''voice'' van Clannad en leveren daarmee een schitterende bijdrage.

Kadafi
Fijne downtempo/ambient uit Duitsland. De beste nummers zijn, om de rede dat ze zich het best onderscheiden van de andere: Miles and Miles & Berlin Bombay.

TimZor
Ik heb de versie met Tarja Turunnen erbij. Jammer dat deze hier boven niet bij staat.

avatar van RogerV
Deze Schiller vind ik toch wat minder sterk dan de voorgangers. Nog steeds goed maar her en der vliegt het wat uit de bocht in de langdradigheid.

Heerlijk van begin tot eind... die sfeervolle ambient, eenvoudige deuntjes, die poeet met zijn raspende stem... halfje er bij!