Sneaker Pimps - Becoming X (1996)

Electronic / Pop
Label: Clean up

1. Low Place Like Home (4:37)
  2. Tesko Suicide (3:44)
  3. Six Underground (4:05)
  4. Becoming X (4:14)
  5. Spin Spin Sugar (4:20)
  6. Post-Modern Sleaze (5:11)
  7. Waterbaby (4:10)
  8. Roll On (4:27)
  9. Wasted Early Sunday Morning (4:27)
  10. Walking Zero (4:31)
  11. How Do (5:01)
  12. 6 Underground [Nellee Hooper Edit] (3:53)

met Nellee Hooper

Het nummer Post Modern Sleaze wordt tegenwoordig nogal veel gedraaid op Studio Brussel. Het nummer staat op de soundtrack van de tv serie Matroesjka's (spijtig genoeg niet gezien) Ongeloofelijk dat deze cd al bijna 10jaar oud is, en ik heb hem nog altijd niet...

Dat is wel een van de beste nummers. Met 6 Underground en Spin Spin Sugar...

Ja inderdaad. En volgens mij was Tesko Suicide ook een hitje.

Chris Corner, de zanger, heeft nu een solo project. I am X en staat nu zaterdag op London Calling. het schijnt een beetje in de lijn te liggen van Depeche Mode.

Ik ga daar wel heen, denk ik.

Ja, daar ga je me ook vinden, met mijn gratis kaartje .

Ik ga op zaterdag, denk ik. Jij?

Ja, want heb alleen voor zaterdag kaartje gewonnen. Overigens komt i am x pas om 1u30, dus dat wordt een lange dag..

Er is 's middags al London Calling Open Air he? Met een buitenpodium en ook leuke bandjes...

Ik wordt een beetje moe van deze cd. Muziek is iets te zangerig. Op een aantal tracks na is dit allemaal zo een beetje hetzelfde en duurt het iets te lang voor dit soort muziek. Toch 3.5* omdat ik het wel mooi vindt enz... maar ik vind het te veel van hetzelfde.

Ik ga mee met Housecat, een aantal lekkere nummers maar het sleept me teveel. Qua Electronic luister ik liever naar een bandje als Ladytron, wat strakker en mysterieuzer.

djeffibrelich
deze trip-hop plaat is wel meer dan matig, maar vergeleken met massive attack en portishead is dit niks, het wil me niet echt raken.
lamb vind ik zelfs ook nog beter.
3,0, daar kom ik op uit.

djeffibrelich schreef:
lamb vind ik zelfs ook nog beter.
3,0, daar kom ik op uit.

hier moet ik even op terugkomen.ikweet niet wat me bezielde om dit te vergelijken met trip-hop, de basis van beats en zang is er, maar over het algemeen is dit eigenlijk moeilijk te categoriseren.ik weet ook niet waarom ik het na 1 luisterbeurt maar meer dan matig vond.ik vind het nu na 4 keer luisteren zelfs zeer goed.
werkelijk prachtig album van begin tot eind.en zeker beter dan lamb.
verhoogd van 3,0 naar een dikke 4,0.

Hele relaxte muziek, elk nummer wordt prachtig aangevuld door de zang van Kelli Dayton. En wat nog steeds jammer is is dat zij uit de band is gegaan na dit album.

De Sneaker Pimps zijn geniaal, 5*

Kid A(cid)
Wat zei Djeff ook al weer? Triphop met electronica en gitaren. Waarna ik hem er op wees dat triphop altijd electronica heeft Nee maar Djeff, is dit deze waar je zo enthousiast over was? Ik vind Sneaker Pimps wel een heel goedkope naam...

djeffibrelich
de muziek is iig beter dan de bandnaam (waar niks mis mee is, het is een verwijzing naar de beastie boys, de beastie boys hadden blijkbaar een dude in dienst die voor hun classic sneakers moest opsporen, ze noemden die dude dus hun sneaker pimp, daar komt de bandnaam vandaan)

luisteren doet geen pijn , mischien dat je dan wat meer kwijt kan.

Kid A(cid)
Ik heb hier eens een video van gezien op MTV2 en ik ben er net een nummer van aan het downloaden, Djeff.

djeffibrelich
low place like home is cool, de rest ook wel.
een goede trip-hop plaat, meer niet.
maar ver van het beste wat het genre te bieden heeft.

avatar van FunkStar
Six Underground is een heerlijk nummer wat lekker bij de 'herfst' hoort!

Ik kan hier de hele dag naar luisteren. Jammer dat de zangeres na deze plaat vertrokken is. Chris Corner is goddelijk in IAMX maar zijn stem doet me niks in de muziek van Sneaker Pimps. Vind dit album persoonlijk een stuk leuker (gevarieerder) dan trip-hop klassiekers als "Dummy" van Portishead en die ene Massive Attack plaat waar "Teardrop" op staat (namen zoeken is voor mietjes). Alleen jammer dat Bol € 30,- voor de limited edition wil hebben en je 8 weken moet wachten op de gewone uitgave...

avatar van wibro
Opvallend op dit niet onaardige album is het nummer "How Do" waarvan ik de melodie ken uit de uitstekende horrorfilm "The Wicker Man". Nu blijkt het ook een cover te zijn van die melodie die in die film de "Willow's Song" heette, geschreven door Paul Giovanni, die trouwens de hele filmmuziek componeerde van die horrorklassieker. De cover vind ik trouwens wel erg goed uitgevoerd door het voor mij tot voor kort volstrekt onbekende Sneaker Pimps, waarvan die zangeres toch best wel een heerlijke stem heeft. De rest van het album klinkt trouwens ook best goed, waarvan ik "Six Underground" met "How Do" toch wel de beste nummers vind.

avatar van Insignificance
Ik ga voor Waterbaby en met name Post-Modern Sleaze ( ), maar er staat meer lekkers op. Het zangeresje is overigens solo gegaan onder de naam Kelli Ali.

avatar van pureshores
6 Underground kan ik nog steeds prima luisteren, heerlijk sfeertje met leuk gitaartje erdoor.
En Post modern sleaze ook.
Een aparte groep die zn plekje in de alternatieve hoek wel had gevonden

avatar van Hanszel
Fijn plaatje hoor. Heb 'm al sinds 1997, de 'triphop-golf' die toen heerste. Op Studio Brussel veel gelijksoortige muziek (vond ik althans) destijds. Archive, Lamb, Mono, Morcheeba, Mulu, Lowpass, en natuurlijk de bekende Portishead, Massive attack en Thievery Corportation.

Luister dit niet zo vaak meer maar àls ik 'm dan opzet word ik meteen overspoeld door een golf van heel fijne nostalgie (is dat dubbelop? Is nostalgie altijd fijn, of niet?) Anyway. Ik blijf bij m'n 4,5 ster want een echt meesterwerk is het ook weer niet.... Ze stonden (in 1998?) op Lowlands, ergens vroeg in de ochtend... dat was wel jammer, de sfeer zat er nog niet echt in.

avatar van malheur
Ik vind het een topplaat, zonde dat ze kennelijk nadien de zangeres buitengeschopt hebben en het bij dit album gebleven is. Welkome aanvulling op al het moois dat de jaren 90 aan elektronische mzuiek geleverd heeft.

avatar van RogerV
Wisselend album. Spin Spin Sugar en 6 underground zijn superbe tracks. Post-Modern Sleaze en Roll on zijn ook leuk.

De rest vind ik wat minder pakkend. Wel goed gemaakt, maar mist de hook.

Jammer inderdaad dat die zangeres werd weggedaan. Wat kan die heerlijk opwindend zingen.