André Hazes - Nu (2001)

Label: EMI

1. Ik Neem Je Mee (3:41)
  2. Ga Maar Weg (3:12)
  3. Niet Mee Bemoeien (4:33)
  4. Boem Boem (4:08)
  5. Blijf Nog Even Hangen (4:13)
  6. Mijn Kleine Meid (3:20)
  7. Met Jou Wil Ik Leven (3:15)
  8. Je Ouwe Heer (2:58)
  9. Weer een Dag Voorbij (3:35)
  10. Is het Waar (3:18)
  11. Poei Poei (3:57)
  12. Het Maakt Mij Niks Meer Uit (3:39)
  13. Ik Leef Mijn Leven (3:43)
  14. We Gaan Gezellig Naar de Kroeg (3:13)
Marcel²
Goed album van Hazes. Het nummer Ik Neem Je Mee is erg mooi, zo hoor ik Hazes het liefst

mes-one
Poei Poei is natuurlijk geniaal.

Super album! Met Jou Wil Ik Leven vind ik echt een superplaat, net als Ik Leef Mijn Leven en IK Neem Je Mee. Hier kan ik echt van genieten, mij maak je hier wel blij mee.

avatar van rudiger
Goed album van de laatste vertolker van het levenslied.
Normaal houd ik niet zo van nederlands talig muziek maar Andre was anders , hij bleef gewoon zichzelf en ging niet naast zijn schoenen lopen , gewoon een jongen van het volk .
De meeste nummers zijn uit het hart gegrepen en heeft hij zelf ervaren en dat straalt er bij Andre vanaf.
4 sterren
Je houdt van hem of niet , en ik houd ervan.

Ik kwam vandaag dit album van Hazes tegen op cdwow, in de uitverkoop voor .... 2,00 Pond, thuisgestuurd. It's a bloody shame dat ik er zo weinig voor betaal!
Ik ben benieuwd: Strijdlustig, het album hierna, vond ik een goed album en dat wordt op Musicmeter lager gewaardeerd.

Wat een geweldige en prachtige stem heeft André Hazes toch: echt kippevel!
Mooiste nummers: Ga Maar Weg, Niet Mee Bemoeien (fantastisch!), Blijf Nog Even Hangen, Je Ouwe Heer, Weer Een Dag Voorbij.

Ik heb ooit in 1987 een concert van hem georganiseerd op mijn studentenvereniging. Hij was toen al zeer populair, ook na zijn nummer één hit 'een beetje verliefd'. Vanwege het geld kon hij maar een half uur optreden. André ging ruim een uur door. Het was een erg aarige man. Hij was vantevoren bloednerveus en na afloop ook. Ik had met 'm te doen, maar had ook heel veel respect voor 'm: wat een fantastisch optreden gaf 'ie weg zeg.

Een van de grote onopgeloste mysteries van mijn kleine universum is wat 'poei poei' nou precies betekent. Wie kan het mij uitleggen? Mijn dank is groot.

avatar van Edwynn
'Poei' betekent helemaal niets. Het is stemimprovisatie dat tot themaatje is geformuleerd. Wat ze in de jazz ook wel eens doen zeg maar. Het heeft een mediterraanse klank dat past bij de het ritme van het nummer.

Bedankt! Ik dacht eerst gehoord te hebben dat het een zigeuner-uitdrukking was. Ik had op iets spannenders gehoopt, maar goed om te weten!

avatar van Boermetkiespijn
wandercats schreef:

Philippine Overseas Entertainment Industry. Maar ik geloof niet dat Hazes daarop doelde tijdens het zingen van "Poei Poei".