Rob de Nijs - Overleven (1997)

Alternatieve titel: Overleven & Dansen

Label: EMI

1. Hij Lijkt op Mij (5:16)
  2. En Hoe! (4:21)
  3. Elk Servet in Ieder Havenrestaurant (5:59)
  4. De Berg Op (4:43)
  5. Nu het Om Haar Gaat (5:21)
  6. De Koning Te Rijk (5:33)
  7. Blauwe Maandag (4:04)
  8. Zo Zal het Zijn (4:05)
  9. Jarig (Duet Met Polle Eduard) (3:48)
  10. Jij Hoort bij Mij (4:33)
  11. Hoe Hou Ik Op (4:22)
  12. Geloof Me (5:04)
  13. Ritme van de Regen * (4:57)
  14. Malle Babbe * (4:12)
  15. Zondag * (4:58)
  16. Ik Wil Je * (4:32)
  17. Ontmoeting * (7:12)
  18. Huis in de Zon * (5:32)
  19. Ik Geloof in Jou * (4:42)
  20. Ze Rook Naar Rozen * (5:16)
  21. Banger Hart * (4:08)
  22. Lucinde * (6:38)
Marcel²
Het nummer Blauwe Maandag is mooi, jammer dat op het album een andere versie staat. Dat doet hij wel vaker, een radiomix word er dan van gemaakt, en klinkt dan net effe lekkerder. Het hele album is over het algemeen goed. Rob De Nijs heeft zeker al bewezen een zeer goede stem te hebben, zeker live.

Redelijk album

Hij lijkt op mij is een redelijk nummer.
En hoe heeft een vreselijk deuntje, echt om gek van te worden (elke keer als ik dat nummer weer hoor zit het de rest van de dag in m'n hoofd)
Elk servert in ieder havenrestaurant is een mooi lang nummer
De berg op is één van de beste nummers van dit album (en de tekst is ook zeer leuk)
Nu het om haar gaat is en blijft een 'please skip' nummer
De koning te rijk en Blauwe maandag zijn erg goed
Zo zal het zijn is daarentegen weer wat minder
Jarig is geweldig (vooral het 'lang zal ze leven' op het einde)
Jij hoort bij mij en Hoe hou ik op vind ik vreselijke dertien-in-een-dozijn-nummers (waarom zijn ze überhaupt uitgebracht)
Geloof me is dan weer een redelijke afsluiter

3 sterren lijken me voldoende

Toch maar verhoogt naar 3,5*. Na herluistering valt ie me toch zeer mee. Alleen dat Dansen had er echt niet bijgehoeven...

avatar van FunkStar
Waarom hoor ik niets over het hartverscheurende Nu het om haar gaat. Wat een prachtige tekst heeft dit nummer. Elke keer als ik dat nummer hoor loop ik helemaal vol van emotie.

Verder zijn Geloof Me en Zo zal het zijn lekkere nummers!