Rob de Nijs - Vrije Val (1986)

Label: EMI

1. Vrije Val (4:09)
  2. De Zee! De Zee! (4:49)
  3. Ontmoeting (4:31)
  4. Claudia (4:51)
  5. Kleine Prins (3:58)
  6. 18 (3:40)
  7. Boelage (3:47)
  8. Open Einde (4:50)
  9. Je Bleef bij Me (4:34)
  10. Vreemdeling (3:27)
  11. Oude Mensen (4:30)
  12. Meer Liefde Dan Geduld (3:42)
Dit zijn hele leuke liedjes hoor! Waarom mag Frank Boeijen wel en dit niet? Ontmoeting is gewoon af!

avatar van B.Robertson
Het is mij wat te rustig allemaal.Ontmoeting en Open einde zijn mooie liedjes, maar die staan ook op 40 jaar hits. Vrije val gaat weer terug in de platenkast, ik heb het nu 2 keer achter elkaar gehoord, eerst maar weer terug naar die cd met De avond.

avatar van Madjack71
Waarom Frank Boeijen wel.....misschien omdat Boeijen zijn eigen teksten schrijft en muziek componeerd. Rob is een zanger pur sang en dat doet die goed, maar een heel album lang zwaar op de hand zijn op basis van andermans teksten...pffff.
Die tekstuele -verbeter de wereld en begin bij je zelf- spinsels van Belinda Meuldijk geven dit album idd. de vrije val.
Zij het dat leunend op de kracht van de melodie van andere composities, het enigszins acceptalbel is, zoals in Ontmoeting (B. Manilow) en Open Einde (B. Taupin/E. John). Maar op Kleine Prins, ook van eerder genoemde, kan ze zo hofleverancier van Blof worden.
De toon is m.i te gezet serieus en weet daardoor juist niet te overtuigen, daar waar een Robert Long dat wel kan.

Deranged
Hoopte op nog wat als Pur Sang dus dacht laat ik de opvolger eens proberen.

Het beginnende nummer lijkt gelijk verder te gaan waar Pur Sang ophield, het klinkt namelijk erg gelijkend met Alles Wat Ademt.

Rest van het album echter zakt al gauw in, het kent zo zijn momenten maar stelt in het licht van een Pur Sang toch lichtelijk teleur.

Waar dat album indruk maakt met wonderschone ballades als Koele Tranen en Rose Hotel, niet te vergeten Tussenkleuren of Hulpeloos Voor Jou, schiet dit als geheel toch enigszins tekort.

Een van de verborgen juwelen der Nederlanden wellicht.

Pur Sang.

Werkelijk waar een prachtplaat.

Zet 'm voor de grap eens op zou ik zeggen, mocht je de kans zien.

Zal ik spoedig met het album Roman eens eentje wagen.

In de nabijheid van een Pur Sang hoop ik toch nog eens iets soortgelijks aan te treffen.

Lukt dat niet, dan hebben we nog altijd Pur Sang.

avatar van Dibbel
Rob doet het erg rustig aan tijdens zijn vrije val.

Maar wel met een 'modieuze' drumsound wat dit soort chansonachtige pop natuurlijk niet nodig heeft. Maar lijkt inderdaad wel wat op de rustige nummers van Frank Boeijen (Groep).
Ontmoeting is een cover van Could It Be Magic (van Barry Manilow, bekender van Donna Summer) en Je Bleef Bij Me is een cover van Always On My Mind (bekender van Elvis Presley, Brenda Lee, Willie Nelson en de Pet Shop Boys).

Op vinyl, in nieuwstaat, Hollandse persing.