Muscadine - The Ballad of Hope Nicholls (1997)

geen stemmen

Label: Sire

1. Alice in Indieland (5:30)
  2. Popsicles for Mommy (6:19)
  3. Southern Belle (3:05)
  4. Mon Petit Chou (2:11)
  5. Analexis Dakota (4:06)
  6. She Doesn't Want Me (2:41)
  7. Saltwater Suntan (3:21)
  8. Mister Music (4:42)
  9. Wind Up Doll (3:48)
  10. Well (5:28)
  11. Dignity (10:51)
Stijn_Slayer
Jonathan Wilson lijkt hier meer geïnspireerd te zijn door Seattle dan door Laurel Canyon. Deze plaat klinkt namelijk behoorlijk grunge en heeft een heerlijk smerig gitaargeluid. Niet te vergelijken met zijn solowerk, ook al is Wilson de primaire leadzanger. Als de plaat een aantal jaren eerder was uitgekomen hadden ze wellicht mee kunnen liften op de hype. Jammer genoeg wordt het album halverwege wel wat minder, anders had ik er 4* voor over gehad.

Lastig om aan te komen. Blijkbaar is er ook nog een tweede album en een live album. Dat live album kom ik op Google wel tegen, maar LP2 niet. Wie weet meer?

Deze meneer speelt trouwens ook in de band: Benji Hughes - A Love Extreme (2008)

avatar van Ducoz
Deze is trouwens wel makkelijk en goedkoop te vinden: