menu

Rob de Nijs - Rob de Nijs (1978)

mijn stem
3,42 (19)
19 stemmen

Nederland
Pop
Label: Philips

  1. Als Ik Je Neem (5:35)
  2. Bang (3:55)
  3. Een Verre Vriend (4:05)
  4. Leida (3:22)
  5. Meisje (5:07)
  6. Een Dagelijkse Romance (3:46)
  7. De Pieper (3:46)
  8. Kom bij Mij (5:24)
  9. Een Man van Nu (3:05)
  10. Hallelujah (5:53)
totale tijdsduur: 43:58
zoeken in:
avatar van papsie
2,5
Na het prachtig album " Tussen zomer en winter " valt deze plaat eigenlijk wat tegen. Niet dat er geen mooie nummers op staan maar op de vorige LP was elk nummer een hit waard. De betere nummers op dit album zijn " De pieper ", " Een dagelijkse romance " en " Bang ".

4,5
Gek genoeg begint dit onbekende album steeds meer mijn favoriete album van de Nijs te worden. De hele melancholische sfeer op het album, de te gekke muzikanten (o.a. Hans Vermeulen's Rainbow Train) en mooie teksten. Als ik je neem (een vertaling van een Michel Sardou-lied en een tekst die niet veel duidelijker had kunnen zijn), Bang, Een verre vriend, De pieper en het obscure gospelachtige Hallelujah (inclusief gospelkoorwerk van Margriet Eshuijs). Het totaal maakt een prachtig album, net even wat losser dan voorganger 'Tussen zomer en winter' en wat minder gelikt dan opvolger 'Met je ogen dicht'. Mooi. Mooie hoesfoto ook, toch een beetje onze eigen Julien Clerc!

avatar van tnf
tnf
Ik hoorde net 'de pieper' op de radio, kende het nummer nog niet. En krab mezelf eventjes op het hoofd bij het luisteren naar die tekst.

Wat een verhulde manier om te zeggen dat je maagd Rosalie alle hoeken van de kamer wilt laten zien (na d'r dronken gevoerd te hebben).

Best wel een beetje gluiperig, hoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:25 uur

geplaatst: vandaag om 22:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.