Michael Fennelly - Love Can Change Everything (2013)

Alternatieve titel: Demos 1967-1972

Label: Sundazed

1. I've Been Found (3:18)
  2. I Don't Think That I'll See That Time Again (1:56)
  3. I Couldn't Find the Words (3:09)
  4. Try to Understand (2:28)
  5. Dancing Dandelions (2:12)
  6. Breakdown (2:24)
  7. Iris Please (3:37)
  8. Love Can Change Everything (2:47)
  9. Leanna (3:44)
  10. Don't Need a Map (2:13)
  11. Under the Trees and Moonlight (2:12)
  12. Hunger for Love (3:45)
  13. The Other Side (2:44)
  14. Some Madness (2:26)
  15. Peace by Peace (3:31)
  16. How Long Will It Take (2:16)
  17. Can't Live My Life Without You (2:22)
  18. Never Met a Girl (2:27)
  19. Go Back (3:23)
  20. Try (2:20)
  21. Over My Dead Body (2:32)
  22. You're a Good Girl (2:40)
  23. Dark Night (2:49)
  24. Flyer (2:47)
avatar van Droombolus
Eindelijk dan toch ....... Ik heb een jaar of 10 geleden een tijdje met Joey Stec gemailed en die had het er, naar aanleiding van de CDs met demo's van Curt Boettcher, Lee Mallory en Sandy Salisbury die rond die tijd uitkwamen, dat Fennelly zijn demo's niet vrij wou geven. "The egg-head" was Stec's kommertaar .........

Maar hier zijn ze dan en het is zeker de moeite waard. De oudere opnames zijn veelal gemaakt met Doug Rhodes op bas en Ron Edgar op drums, hier en daar aangevuld met andere leden van The Milennium. Na het uiteengaan van die groep vormde hij samen met dezelfde ritmesektie en de gitarist van Curt's ouwe band The Goldebriars Big Shot, een band die nooit verder kwam dan demo's opnemen.

Vanaf Hunger For Love is bijna alleen maar Fennelly met z'n Gibson 12-snarige met bijgevoegde zang- en ( elektriese ) gitaarpartijen. Vanaf Hunger t/m Try hoor je het leeuwendeel van het eerste Crabby Appleton album in demo-vorm voorbij komen, alles iets van anderhalf jaar opgenomen voordat die band tot stand kwam. Volgens zijn eigen kommentaar bij de songs vond hij de meeste daarvan pas tot leven komen met de band, maar mijn bek viel echt open over hoe ver die songs al ontwikkeld waren in het demo stadium.

Ik begin met 3.5* maar denk dat er nog wel groei in zit.

avatar van teamed
Om kort te gaan ( moet je je benen afhakken ) Michael Fennelly is een genie , en ook nog een miskent genie ( dit is mijn mening en geen commentaar op mijn mening , geef maar commentaar op de muziek ) dit is een geniale CD.