Lanterns on the Lake - Until the Colours Run (2013)

Pop / Folk
Label: Bella Union

1. Elodie (4:24)
  2. The Buffalo Days (4:08)
  3. The Ghost That Sleeps in Me (4:37)
  4. Until the Colours Run (5:30)
  5. Green and Gold (5:14)
  6. You Soon Learn (5:04)
  7. Picture Show (4:40)
  8. Another Tale from Another English Town (5:16)
  9. Our Cool Decay (3:27)
avatar van Ducoz
Hier kijk ik naar uit!

avatar van Mctijn
Ik ook

(verwijderd)
Bij de eerste beluistering van dit album ervaar ik iets minder het 'warme bad' gevoel waaraan werd gerefereerd bij het debuut van Lanterns on the Lake. Het tweede nummer bijvoorbeeld schuurt aardig. Benieuwd hoe dit album zich verder ontwikkelt

avatar van Ducoz
Heb hem binnen hoor!

Heerlijk, muziek die niet in een hokje past. Ene moment denk je, dit is gewoon ordinaire pop. Dan wordt het opeens ambient, dan weer soort post-rock, som weer folk, het vliegt alle kanten uit. Het is geen warm bad, maar wel weer een soort reis die je wegvoert, nu een meer spannende reis vol hobbels en gaten in de weg.

avatar van keijzm73
Mijn kennismaking. Mooi rijk gearrangeerde muziek. Mistig en knisperend, enigszins gruizig. Overwegend post-rock in mijn beleving. Piano. Violen. Koortjes. Gevarieerd percussie. Dynamiek. Bombast. Een wat ijzige zangstem. Naar het einde toe meer sfeervol, romantisch en melancholisch. Muzikaal neigt het naar 'Balmorhea' en ook wel naar 'Lost In The Trees'... Mooi!

HolyGrail
Ik keek er al een tijdje naar uit. Goede plaat zo op het eerste gehoor!

avatar van Tha)Sven
Heerlijke verrassing, was tot dusver niet met hun werk bekend. Mooie rustige dreampop, muziek die zich niet makkelijk laat classiciferen. Tekstueel niet zo bijzonder, maar gelukkig weten teksten mij amper te boeien. De instrumentatie en de zang is fantastisch. Erg sfeervol!

avatar van king_pin
Eerste luisterbeurt beviel zeer goed, voelde me gelijk vertrouwd met het geluid van deze groep. Binnenkort nog een keer opzetten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Had hier hoge verwachtingen van naar aanleiding van het geweldige Another Tale from Another English Town. Maar dat is wel de uitschieter van dit album. Verder niks nieuws, of een ander nummer dat me zo pakt als eerder genoemd nummer.

avatar van Arrie
DjFrankie schreef:
Had hier hoge verwachtingen van naar aanleidng van het geweldige Another Tale from Another English Town. Maar dat is wel de uitschieter van dit album. Verder niks nieuws, of een ander nummer dat me zo pakt als eerder genoemd nummer.

Jep, ik heb precies hetzelfde, Frank. Another Tale is een wereldnummer dat me ontzettend weet te grijpen, de rest is wel aardig en niet meer dan dat

avatar van popstranger
Mooi en sfeervol album. Doet het goed buiten bij valavond na een warme dag heb ik vastgesteld. De uitschieter is toch wel Another Tale From Another English Town maar ik kan ook niet zeggen dat er zwakke nummers opstaan. Vind het altijd wel moeilijker om te beoordelen bij zo'n album als dit op de songs omdat deze eerder een sfeer oproept in z'n geheel…