Khaled - Ya-Rayi (2004)

8. H'Mama (6:50)
  9. Ensa el Hem (4:36)
  10. Haouda (5:10)
  11. El Ghira (4:36)
  12. El-H'Mam [Imhotep Remix] (3:55)
avatar van peterb
Gaat er iemand naar het concert? Zondag in Paradiso?

Ik ben naar het concert geweest in Paradiso. Het was een van de betere shows die ik ooit gezien heb, en ik heb grote namen gezien!

Ik zal Khaled altijd een groot artiest blijven vinden, zowel door zijn live werk, als door zijn oude platen. Maar zijn laatste albums doen mij weinig... Maar dat mag niet weg nemen dat de man 20 jaar goeie muziek heeft gemaakt en zeker in het rijtje hoort van beste afrikaanse artiesten. De man heeft een hele genre, de rai, bekend gemaakt in het westen en de hele wereld. Ik durf zelfs te zeggen dat khaled voor rai datgene betekent wat Bob Marley voor reggae is!

avatar van bertus99
Ja, dat is zeker waar. Khaled heeft in zijn eentje de Rai laten doorbreken bij het grote westerse publiek. Maar Khaled is verder gegaan dan de Rai. Dat toont dit album. Het begint met een heel ontspannen nummer dat niks heeft van de soms toch een beetje opgewonden raimuziek. Dat piano en accordeondeuntje....heerlijk.
Verderop gaat het weer wat meer arabisch klinken. Maar Khaled blijft er altijd voor zorgen dat hij ook bij een breder publiek aan slaat dan het van oorsprong noord afrikaanse volksdeel.
Ya Ra is een afwisselende plaat met veel invloeden die vooral naar het eind weer erg lekker swingt