Jaded Heart - Helluva Time (2005)

Duitsland
Label: Frontiers

1. Tomorrow Comes (5:31)
  2. Hole in My Heart (6:04)
  3. Somewhere (4:41)
  4. Dreams You'll Never See (4:38)
  5. Who's Foolin' (4:38)
  6. Paid My Dues (4:51)
  7. Without You (5:07)
  8. Love & Desire (5:15)
  9. No One (4:55)
  10. Shores of Paradise (5:06)
  11. Frozen Heart (5:27)
  12. Love to Live (5:17)
avatar van vielip
Ik kende Jaded Heart slechts vaag middels enkele losse nummers. Sinds het vertrek van Bormann (want hij was toch min of meer de band) geloofde ik het allemaal wel en heb ik er nooit meer aandacht aan geschonken. Totdat ik onlangs het nummer Dreams you'll never see voorbij hoorde komen. Gelijk waren m'n oren gespitst! Dat klonk wel heel erg fijn. Bleek dus om Jaded Heart te gaan. Van dit album Helluva time. Dus dat album maar eens opsnorren op Spotify. En verrek, dit klinkt allemaal prima. Alsof het in 2005 nog gewoon 1986 is. Typische melodieuze hardrock zoals het in de 80's met bucket loads werd gemaakt en verkocht. Heb (nog) geen idee wie de zanger van dienst is op dit album (Edit; blijkt om de Zweed Johan Fahlberg te gaan) maar de beste man kwijt zich prima van z'n taak. De gitarist mag ook genoemd worden. Fijne licks en solo's. Qua stijl een beetje zoals Pete Lesperance van Harem Scarem dat ook zo lekker kan. Toch maar eens meer van dit gezelschap gaan luisteren de komende tijd. Leuk!