The Fall - Levitate (1997)

Label: Artful

1. Ten Houses of Eve (3:39)
  2. Masquerade (3:58)
  3. Hurricane Edward (5:52)
  4. I'm a Mummy (2:37)
  5. The Quartet of Doc Shanley (3:14)
  6. Jap Kid (3:03)
  7. 4 1/2 Inch (3:56)
  8. Spencer Must Die (4:00)
  9. Jungle Rock (3:11)
  10. Ol' Gang (4:00)
  11. Tragic Days (1:29)
  12. I Come and Stand at Your Door (3:31)
  13. Levitate (2:49)
  14. Everybody But Myself (4:15)
avatar van STOOKERY
De slechtste Fall plaat ooit bevat toch nog een aantal uitmuntende nummers zoals de cover I'm a mummy en Masquerade. Voor de rest is het nogal een rommelige plaat met een rommelige bezetting, de groep lag namelijk totaal uit elkaar ten tijde van de opnames.
De laatste plaat met een bijdrage van ras fall bassist van het sinds het eerste uur Steve Hanley.

slechtste?
hmmm, ik vind em toch behoorlijk goed
niet de beste maar ik vind dat the fall wel mindere platen heeft gemaakt dan deze.
doc shanley rules!

avatar van STOOKERY
Misschien is slechtste niet helemaal goed uitgedrukt en ik ben met je eens dat er nog een paar mindere platen zijn. Maar van de officiele studioplaten vindt ik deze toch de minste, maar onder de 3 punten kom ik bij the Fall nooit.

STOOKERY schreef:

hahaha me neither......
maar waarschijnlijk zijn we zo'n beetje de enigen hier hehehe.

avatar van Paap_Floyd
Ik ken Masquerade van The Complete Peel Sessions en die vind ik daar toch erg vet. Ik ga deze toch maar even checken

avatar van Cygnus
Masquerade is inderdaad vet. Maar bij het horen van Spencer Must Die viel mijn mond toch wel even open. Mark E. Smith die hiphop maakt. Althans, MES die dat probeert te doen...

avatar van itchy
Hier staat toch iets te veel bagger op om hem naar het nivo "redelijk" te tillen. I Come an Stand At your Door vind ik wel een echt heel mooi en bijna ontroerend nummer.

fastpulseboy
I was born uh onethousandninehundredfiftysevenyears agooo
I'm a mummy!

zalwelnikszijn!
Soort vercrackte versie van die plaat met Von Südenfed van tien jaar later. Repetitief gebraggel ondersteund door wat schonkige breakbeats, een terugkerende pianoriedel en een paar derderangs covers die m.i. de harmonie (haha) van de plaat hinderlijk onderbreken. Wel 4 sterren waard uiteraard.