menu

The Bridge School Concerts - Vol. One (1997)

mijn stem
3,70 (10)
10 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: Reprise

  1. Neil Young - I Am a Child (3:17)
  2. Tom Petty - Shadow of a Doubt (A Complex Kid) (4:47)
  3. Tracy Chapman - All That You Have Is Your Soul (5:33)
  4. Pretenders - Sense of Purpose (3:07)

    met The Duke String Quartet

  5. Beck - It's All in Your Mind (2:46)
  6. Bonnie Raitt - The Road's My Middle Name (4:10)
  7. Don Henley - Yes It Is (Lennon/ McCartney) (2:45)
  8. Ministry - Friend of the Devil (Garcia/ Dawson/ Hunter) (2:55)
  9. Simon & Garfunkel - America (3:40)
  10. David Bowie - Heroes (6:34)
  11. Pearl Jam - Nothingman (4:35)
  12. Lovemongers - Battle of Evermore (Page/ Plant) (5:41)
  13. Nils Lofgren - Believe (3:17)

    met Neil Young

  14. Elvis Costello - Alison (3:19)

    met Neil Young

  15. Patti Smith - People Have the Power (5:37)
totale tijdsduur: 1:02:03
zoeken in:
avatar van c-moon
4,5
Sinds 1986, bij de oprichting ervan, steunen Neil Young en zijn vrouw Pegi "The Bridge School" in Californië. . The Bridge School helpt kinderen met zware spraakproblemen.

Neil Young en zijn vrouw organiseren reeds 20 jaar een benefietconcert ten voordele van de school. Met voornamelijk akoestische optredens... Telkens in oktober. Afgelopen jaar met o.m. Metallica, Jerry Lee Lewis, Eddie Vedder met Flea & Jack Irons, Tom Waits en Kronos Quartet, John Mayer en Regina Spektor...

Ze doen dit dus al sinds 1986 en vaak staat Young zelf ook op de planken, of wat u gedacht. In 1997 verscheen het album "The Bridge School Concerts - Vol. One", een mooie staalkaart van welk fraais er zoal voorbijkwam de voorbije tien jaar...
En dat was niet min ...

De verzamelaar is zeer erg de moeite bevat eigenlijk niets dan hoogtepunten, met toch in het bijzonder een heel goed op dreef zijnde David Bowie met zijn "Heroes", Pearl Jam met een door merg en been gaande versie van "Nothingman", de sublieme versie van "People have the Power" door Patti Smith...

Maar vergeten we niet Ome Neil zelf, die met "I Am a Child" (performance van 1986) meteen de plaat opent met kippenvel !

Ook heel erg mooi: Tom Petty met "Shadow of Doubt", en zeker ook de bijdragen van Nils Lofgren en Elvis Costello, beiden bijgestaan door Neil op vocalen en mondharmonica;..
Of wat te denken van Simon & Garfunkel met "America"?! Top!

Bijzonder grappig en wat onwennig is het om de band van Alain Jourgensen, MINISTRY dus (hier in de bezetting Jourgensen/ Barker/ Scaccia/ Kooda/ Vazquez) akoestisch te horen met een song van The Grateful Dead: "Friend of the Devil"... wow !!

Ik ben geen Beck-fan, nooit geweest, maar ook hij doet hier wat moois met "it's al in your mind", en vergeten we zeker La Hynde en haar Pretenders, bijgestaan door het Duke String Quartet, niet !!

Deze verzamelaar is bijgevolg echt wel een aanrader....
Allemaal goede artiesten die het er akoestisch goed tot ei zo na perfect van af brengen...

Eigenlijk een "must" voor de ware muziekliefhebber (ik weet het, dat zijn zware woorden, maar...)

5,0
Dit is nou zo'n verzamelaar met allemaal verschillende artiesten, waar niet één zwak moment inzit. Info over de Bridge School Concerts staat in de vorige reaktie. Die ga ik dus niet herhalen. En c-moon heeft helemaal gelijk als hij zegt, dat dit een "must" is voor de ware muziekliefhebber

Gast
geplaatst: vandaag om 22:26 uur

geplaatst: vandaag om 22:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.