The Fall - The Unutterable (2000)

Label: Eagle

1. Cyber Insekt (3:19)
  2. Two Librans (3:57)
  3. W.B (3:30)
  4. Sons of Temperance (3:47)
  5. Dr. Bucks' Letter (5:19)
  6. Hot Runes (2:18)
  7. Way Round (3:21)
  8. Octo Realm / Ketamine Sun (5:36)
  9. Serum (4:56)
  10. Unutterable (1:05)
  11. Pumpkin Soup and Mashed Potatoes (2:54)
  12. Hands Up Billy (2:47)
  13. Midwatch 1953 (5:32)
  14. Devolute (4:36)
  15. Das Katerer (2:42)
avatar van dj maus
Deze plaat opent met twee ontzettende knallers, daarna gaat het wat te veel op routine.
Toch geen slechte plaat, met name ook vanwege de krachtige productie.

avatar van dix
dix
Dr Buck's Letter , routine?

avatar van itchy
Deze plaat heeft inderdaad, zeker voor Fall-begrippen, een uitermate knallende productie. Two Librans en Dr. Buck's letter zijn de knallers, en ook Sons of Temperance, Octo Realm/Ketamine Sun en Serum mogen er zijn. En de rest is zeker niet slecht, alleen dooft de plaat met de laatste vier nummers wat als een nachtkaars uit. Jammer, anders had hier wel 4 sterren ingezeten.

zalwelnikszijn!
Enkel nog Levitate en Cerebral Caustic en dan heb ik ze allemaal gehad. Zie langzaam mijn vrees werkelijkheid worden dat jaren '90 Fall ook gezellige muziek is. Als ik dit een als jaren '90 mag beschouwen - ja toch? Hoe dan ook: degeneratie compleet.

Ook hier "Two Librans" en, vooral, "Dr. Buck's Letter" als de twee knallers. En wát een knaller, dat Dr. bucks. Soort industriële dub (om er toch iets op te plakken). Beetje abstract. Nice.

avatar van itchy
Halfje erbij. Ik vermaak me altijd kostelijk met deze Fall-plaat en ondanks de aanwezigheid van een beperkt aantal stinkers zijn de hoogtepunten zó hoog dat The Unutterable is uitgegroeid tot een favoriet.

OOOOO
itchy schreef:
Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten! Fantastische plaat.