Peter Tosh - Live & Dangerous (2001)

Alternatieve titel: Boston 1976

Jamaica
Reggae
Label: Columbia

1. Instrumental Intro (6:00)
  2. Igziabeher (Let Jah Be...) (7:19)
  3. 400 Years (6:23)
  4. No Sympathy (7:20)
  5. Buriel (8:28)
  6. Mark of the Beast (5:42)
  7. Babylon Queendom (8:43)
  8. Why Must I Cry (4:52)
  9. Watcha Gonna Do (4:48)
  10. Steppin' Razor (6:18)
  11. Ketchy Shuby (8:35)
avatar van misja82
Zeer geslaagd live album van Peter Tosh. Een document voor de geaarde reggae liefhebbers. Sly en Robbie waren mee als de rythm goden, daarnaast deed Peter iets wat geen reggae band of ander soort fusion/rock band eerder had gedaan; hij voegde twee lead guitarist en twee keyboardists toe. De wat meer rock georienteerde Al Anderson (wel bekend van het meedoen met Bob Marley) en de bluesy Donald Kingsey (van de Indiana BLues familie). Verder nog Earl Lindo op de Hammand en Errol Nelson op het tweede setje piano's.
En dan uiteindelijk de dikke rythm gitaar van Peter en meerdere bandleden die vocalen toevoegde. Zoals het boekje verteld "word, sound and power was born".

Zoals het boekje ook vermeld is dat de managers e.d. niet echt grip konden krijgen op de band wegens een taalbarriere (ze spraken allen een lekker dik jamaicaans accent) en de "immense amount of collie the band smoked".

Absolute aanrader deze plaat. Ik verhoog naar 4,5, met kans op een volle 5*.

avatar van Madjack71
Idd. een zeer geslaagd live album van Peter Tosh. Die het niet onder hoeft te doen aan sfeer, vibe en ritme van zijn grote vriend Bob. Wat hebben deze vrogere bandleden van de reggae legende toch mooie dingen gedaan. Denk bijv. maar aan Blackheart Man van Bunny Wailer. Ook Peter Tosh heeft solo hele mooie nummers achter gelaten. Niet alle even consistent, maar zeker niet slecht. I.i.g staan op dit heerlijke relaxte album alleen maar fijne nummers en de muzikale ondersteuning is om van te snoepen. De ritmes van Sly & Robbie zijn om van te smullen. De laid back stem van Peter en de relaxte gitaar maken het geheel tot een feest (der herkenning).
Vanaf de intro tot aan Ketchy Shuby zitten de dreadlocks retegoed op zijn plek. Daarnaast is het ook prettig om na de bekende werken van Exodus en Live, hier je oren aan te lenen. Een verfrissing. Summer is here, en Peter Tosh gaat mijn collectie uitbreiden.

avatar van Niek
Zojuist voor 6 (!) euro op de kop getikt hier in Delft. Kende eigenlijk alleen dat muzikale intro echt een beetje en die is die 6 euro al waard. Ben benieuwd naar de rest .