menu

Peter Tosh - No Nuclear War (1987)

Alternatieve titel: No Nuclear War (Holocaust)

mijn stem
3,69 (13)
13 stemmen

Jamaica
Reggae
Label: EMI

  1. No Nuclear War (7:57)
  2. Nah Goa Jail (4:45)
  3. Fight Apartheid (4:54)
  4. Vampire (3:30)
  5. In My Song (4:14)
  6. Lesson in My Life (3:48)
  7. Testify (5:26)
  8. Come Together (4:23)
  9. No Nuclear War [Single Version] * (3:29)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 38:57 (42:26)
zoeken in:
Marcel²
Prachtig album van Peter tosh ook zijn laatste want op 11 september 1987 werd hij vermoord
Wel een andere drumsound dan we gewend waren maar het klinkt geweldig
Stuk voor stuk mooi nummers

Marcel²
Door veel fans word dit album (zijn laatste) gezien als zijn mindere. Begrijpen doe ik het wel, want Mama Africa was toch zijn hoogtepunt. Wat je ook erg vaak ziet bij reggae, is dat oude nummers uit de jaren 70 opnieuw bewerkt worden. Ook op dit album, Vampire, Lesson In My Life en Fight Apartheid zijn tracks uit de jaren 70. Als je van echte reggae muziek houdt, kan ik me voorstellen dat je even aan dit album moet wennen. De drumsound, ja die is anders dan op eerdere albums. Toch vind ik het een goed album, wat criticie ook zeggen. Het prachtige Lesson In My Life is erg mooi gezongen. Plotseling kwam ook een einde aan zijn leven, vermoord bij een overval in zijn huis door zijn "vriend" . Ook in dat huis kwamen nog meer mensen om, niet alleen Peter Tosh. Ik kan jullie als laatste, dit album toch aanraden, want slecht is dit zeker niet. Come Together is ook erg mooi. Gewoon kopen dus!

avatar van Madjack71
4,0
Een nog steeds maatschappelijk kritische Tosh laat hier op zijn laatste muze zijn betrokkenheid horen. Oorlog, Vrede, Levenslessen, Legalisering en Samenleven komen allen aan bod. Wat nummers betreft nog steeds een sterk album, waarvan ikzelf de muzikale ondersteuning wel het kaalste vind klinken en dat is wel wat jammer.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:01 uur

geplaatst: vandaag om 10:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.