Mayhem - Pure Fucking Armageddon (1986)

Noorwegen
Label: Posercorpse

1. Voice of a Tortured Skull (2:22)
  2. Carnage (4:14)
  3. Ghoul (3:31)
  4. Black Metal [Total Death Version] (2:06)
  5. Pure Fucking Armageddon (2:50)
  6. Mayhem (1:46)
  7. Ghoul [Unmixed Version] (3:43)
  8. Pure Fucking Armageddon [Unmixed Version] (2:43)
  9. Carnage [Unmixed Version] (4:34)
1,0
Hoewel Mayhem tot mijn absolute favorieten behoort, kan ik toch niet anders zeggen dat het nergens op slaat om deze cd te kopen. Het ding lijkt wel opgenomen te zijn door een koptelefoon! Gruizig geluid zou bij black metal horen, maar hier is vaak de ruis niet eens te onderscheiden van de muziek. Koop Deathcrush en bespaar jezelf deze ellende.

avatar van Eddie
het kopen van deze plaat is ook pure geld verspilling, de band bied de demo op hun eigen site aan om te downloaden. (ik weet dat download tips verboden zijn, maar dit is op de officiele bandsite )

De plaat zelf is volkomen ruk, dit heeft niets met muziek te maken, het lijkt er zelfs niet op. Er is geen noot fatsoenlijk te herkennen. Ik denk dat je wel heel erg true moet zijn om dit te kunnen waarderen. Aangezien ik deze plaat als een curiositeit zie kan ik er geen cijfer aan geven. De nummers zijn indien goed gemixed natuurlijk steengoed.

ghoo nostalgie alom Maar uiteraard, geef mij dan toch maar de Mayhem vanaf jaren 90.. 3*

maniac
wel 'n mooi hoesje

Berzerker
Daar heb je alleen zo weinig aan, liever een lelijk hoesje met goede muziek dan dit. Zoals al werd gezegd is her hier door de ruis geen noot fatsoenlijk te herkennen, en ik ben ook heel blij dat ik 'm eerst downloadde ipv blind te kopen (ik heb 'm niet gekocht)

PS: als dit het eerste is wat je van Mayhem hoort en ze nu dus niks vind, moet ik je ten zeerste aanraden een van de latere platen te luisteren (en dan vooral Deathcrush en De Mysteriis Dom Sathanas)

avatar van bennerd
Een pure fucking cd van deze pure fucking Blacklegendes.
De pure fucking productie lijkt op geen pure fucking bal, dus ga allemaal als de pure fucking bliksem naar De Mysteriis Dom Sathanas luisteren, en laat deze maar links liggen.

avatar van henk_loos
Dit is echt Pure Fucking Geldverspilling. Niet kopen (zie tip Eddie). Respect voor Mayhem, maar dit slaat nergens op. Omdat het Mayhem is toch een puntje erbij..

avatar van Mortalis
Als je goed luisterd zijn sommige nummers best goed gespeeld, maar de opnamekwaliteit is inderdaad echt bagger. Toch raad ik iedereen aan om het eens te luisteren. Het is wel leuk om mayhem te hebben gehoord in hun vroegere jaren. Maar echt een goed album? Nee, dat niet. Dan kan je beter naar Deathcrush luisteren.

godlydevil7
Sorry hoor, maar dit is toch gewoon een demo? Die mogen toch niet op deze site?

avatar van Sater
Rerelease van.

avatar van exodus
Ach ja...Alles, maar dan ook zowat alles werd op een gegeven moment van deze band op een cd'tje gekwakt. Hoezeer ik persoonlijk deze band al sinds midden jaren 80 volg en om tig redenen enorm mag. Deze cd vind ik nou ook niet echt een genot om naar te luisteren. Deathcrush, latere opnamen met Dead en De Mysteriis...om maar 3 fasen te noemen, klinken waanzinnig te gek. Deze demo...want dat was het oorspronkelijk volgens mij, geeft wel ergens een indicatie hoe ongelooflijk snel en hard ze destijds al waren; ze waren veel extremer dan de gemiddelde Thrash, Blackbands destijds, maar het geluid op deze is ook ronduit kut! Idioot eigelijk ook dat zulke belabberde opnamen de oefenruimte uitkomen.

avatar van exodus
Ik geeft het ook geen cijfer...dat doen we alleen maar met echte albums!