Bl3nder - Gekkenhuis (2012)

Hip-Hop / Jazz
Label: Embrace

1. Hier van Boven (4:22)
  2. Klankgedreven (3:58)
  3. Als het Maar Fetish (2:39)
  4. Gekkenhuis (4:07)
  5. Tijdloos (3:38)
  6. Zoek een Hobby (2:48)
  7. Alle Mensen (4:08)
  8. Nooit Nooit (3:02)
  9. Nieuw Amsterdam (3:09)
  10. Echte Jazzmannen (3:11)
  11. Supersalade (3:06)
  12. Later de Kater (3:38)
avatar van spoiler
Beter en meer uitgebalanceerd als hun vorige CD. Gewoon een lekkere mix van Jazz en hip hop.
Er is helaas erg weinig aandacht geweest voor deze plaat. Ik volg het muziekgebeuren wel een beetje en de plaat was al maanden uit voordat ik deze kwam in de ouderwetse CD bakken.

avatar van Boermetkiespijn
Deze CD gekocht bij een optreden van Bl3nder (IJsseljazz). Daar overigens ook gesigneerd door Def P
Leuke plaat, muzikaal goed uitgevoerd. Vroeger was ik fan van Osdorp Posse. Toen ben ik mijn muzieksmaak gaan verbreden, niet wetend dat Def P ook zou veranderen in de stijl van zijn muziek. Jazz en hiphop combineert goed, kan hier wel van genieten! Fijne pianosolo's afgewisseld met de raps van Def P.

Favorieten zijn "Klankgedreven", "Gekkenhuis", "Zoek Een Hobby", "Nieuw Amsterdam", "Echte Jazzmannen" en "Later de Kater" (hard!).

avatar van spoiler
Zo jammer dat niet meer mensen dit kennen. Deze CD draai ik echt met grote regelmaat. En zoals de bovenbuurman al aangeeft is de combinate van Jazz en Hiphop onverwacht erg lekker.

YouTube - BL3NDER - zoek een hobby.

avatar van platedraaier
Bas van Lier Trio en Die Ene Rapper dus... Deze tweede cd van dit viertal is erg leuk. Ik denk dat ik hem beter vind dan de eerste. Er is duidelijk meer over de nummers nagedacht.Hier valt alles beter samen.
De muziek staat wat meer naast de rap in plaats van in dienst, zoals bij de eerste cd. De toevoeging van hier en daar wat blazers vind ik ook wel geslaagd. Muzikaal zit dit dus wel goed.
De teksten en raps van Def P. zijn ook weer erg goed. Def P. is erg creatief en altijd op zoek naar weer iets nieuws. Als geen ander in Nederland weet hij steeds weer nieuwe paden te bewandelen. Zijn manier van rappen is wel typisch "Def P", maar daar hou ik wel van.
Een beetje "recht in je smoel stijl". Ik moet wel bekennen dat ik niet bekend ben met het Bas van Lier Trio, maar die schijnen ook al een heel leven achter zich te hebben.
Als geheel vind ik dit dus een erg leuk en geslaagd project en ben ik het eens met de eerste post van user spoiler hier.