Racer X - Second Heat (1987)

Rock / Metal
Label: Shrapnel

1. Sacrifice (4:05)
  2. Gone Too Far (2:56)
  3. Scarified (2:41)
  4. Sunlit Nights (3:37)
  5. Hammer Away (3:46)
  6. Heart of a Lion (4:03)
  7. Motor Man (3:47)
  8. Moonage Daydream (3:32)
  9. Living the Hard Way (3:36)
  10. Lady Killer (3:57)
avatar van glenn53
Leuk speedmetal bandje met Paul Gilbert

Alleen voor de instrumental track Scarified zou je dit album al kopen!
De rest is bonus.

Meneer Bungel
''Leuk...'' Nou ja, heeeeeeeeeeeeeel erg leuk dan. Van Halen on acid of zo...?

-edit- nu eindelijk maar eens naar de volle mep.

avatar van gigage
David Bowie had ook deze Moonage Daydream wel kunnen waarderen?

avatar van gigage
Heart of a Lion kom je pas veel later tegen op Judas Priests Metalogy verzamel box (2005). De song stamt echter af van de Turbo sessies (1986). Halford had inmiddels al een eigen versie opgenomen onder zijn eigen naam en toegevoegd aan de Live Inseruction dubbel CD (2001)
Scott Travis is op deze Second Heat de trommelaar die later op Painkiller zijn debuut maakte voor Judas Priest en daar nu nog zit. Hij speelt ook op de twee Fight albums van Halford toen Priest op zijn gat lag.

avatar van ZAP!
gigage schreef:
De song stamt echter af van de Turbo sessies (1986).
Interessant! Ik vond het al een verrassing om te ontdekken dat het een Priest nummer was. Geweldig nummer, geweldige plaat - 'Turbo' ook, trouwens.

avatar van hnzm
Beetje beter dan het debuut. De zang is wat minder geforceerd. Krap 3,5.