Eidolon - Coma Nation (2002)

1 stem

Canada
Label: Metal Blade

1. Nemesis (2:02)
  2. Coma Nation (4:22)
  3. Life in Agony (4:42)
  4. Scarred (7:12)
  5. Lost Voyage (4:43)
  6. A Day of Infamy (4:13)
  7. Hunt You Down (4:26)
  8. The Pentacle Star (7:17)
  9. From Below (5:16)
  10. Within the Gates (18:46)
Dweezle13
Het beste album uit een documentatie van een prog-power-trash-metal band die verdienstelijk de strijd aan gaat met eeuw-wisselingen astrologische feiten en actuele teksten over universele aspecten,galaxies,navigaties en meteorieten.
De broertjes,shawn drover,drums en glen drover,gitarist(the man from utopia),lijkt de ideale schoon-zoon van elke gitaar freak te zijn vanwege zijn fraaie gitaar-pinnick,mooie shreds(die ergens samen binden met,sebastian marino,hank shermann,gus g,jeff watson,en chris broderick).
De zeldzame stukken als,within the gates ,en the pentacle star,zijn adem benemend en laten je mee nemen naar een ijzijg profiel van het koude anartica met blauwe huskey's en turquise tobugans,witte ijsberen(en the thing...),en daarna mee genomen wordt naar koortachtige minaretten-kantelen-forten en dronken emisario's en rond-razende blauw-zwarte dilligences...
De band is in topvorm en ik moet toegeven toen ik seven spirits, al in mijn bezit had maar nooit gedraaid had en de recensies van dit collectief gelezen had wist ik dat ik weer een klasse-band in huis genomen had.
De band speelt barbaars en laat op verschillende fronten je echt niet los als de albatrossen gevierd worden en hunt you down kamikaze, in autistische euforie je onmogelijk links kan laten liggen.
Het nummer,from below ,en life in agony zijn echte parade paardjes en alle composities infrastructuren, preoccuppates, het klopt allmaal,een band die veel meer verdiend dan alleen maar een warm houds plaatje.

Dit is het beste album van de band tot op heden,de inventieve teksten zijn het postuum van de band.Een klasse band die veel te onderschat is.