Isaac Hayes - Live at the Sahara Tahoe (1973)

Soul / Funk
Label: Enterprise

1. Theme from Shaft (4:45)
  2. The Come On (4:36)
  3. Light My Fire (3:30)
  4. Ike's Rap V (3:52)
  5. Never Can Say Goodbye (5:25)
  6. Windows of the World (6:20)
  7. The Look of Love (5:33)
  8. Ellie's Love Theme (5:01)
  9. Use Me (6:31)
  10. Do Your Thing (7:33)
  11. Theme from The Men (5:34)
  12. It's Too Late (6:51)
  13. Rock Me Baby (5:38)
  14. Stormy Monday Blues (4:00)
  15. Type Thang (4:08)
  16. The First Time Ever I Saw Your Face (6:17)
  17. Ike's Rap VI (6:41)
  18. Ain't No Sunshine (11:06)
  19. Feelin' Alright (5:47)
Ain´t No Sunshine When She´s Gonneee

avatar van Reijersen
C Changes schreef:
Ain´t No Sunshine When She´s Gonneee

Wat doe je met een Bill Withers song bij Isaac Hayes?

avatar van VanDeGriend
Vrij toffe liveplaat wel van de chef. Heb er destijds even naar moeten speuren.

avatar van Flemming
Wat een geweldige live-plaat, vooral op vinyl, het geluid/muziek blaast je omver. Je wordt net zo enthousiast als het aanwezige publiek

Pas deze aangeschaft, samen met Use Me, voor een prikkie op prachtig vinyl op Stax.
Inderdaad een prachtig geluid, heel veel sfeer met de opname, prachtige opener met Shaft.
Score volgt later.
Funkieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

avatar van Chet
Had deze ooit op LP, tegenwoordig op CD. Het begin van het concert, dat plaatsvond in november 1972, is het fraaie Theme From Shaft, dat nog enigszins bekend is. Heerlijke blazers en dat contante gitaarriedeltje......
The Come On dendert lekker door (prima orgeltje!). Beide tracks zijn gecomponeerd door Black Moses zelf.
Light My Fire is van The Doors (maar dat is een inkoppertje). Fraai arrangement, waar Morrison postuum zijn fiat aan zou hebben gegeven, vermoed ik.
Ike's Rap V is een mooi een tweetje tussen Hayes en zijn publiek. Enthousiasme is aanstekelijk.
Never Can Say Goodbye is oorspronkelijk geschreven voor de Supremes maar Motown gaf het aan The Jackson Five. De meest bekende versie is van Gloria Gaynor uiteraard. Hayes maakt er weer een hele eigen versie van.
Zowel Windows Of The World als The Look Of Love zijn composities van Burt Bacharach en Hal David.
Ellie's Love Theme is weer een compositie van Hayes, lekker instrumentaaltje waarbij hij zich lekker uitleeft op de vibrafoon.
Use Me is van Bill Withers en gecomponeerd in hetzelfde jaar waarin Hayes het opnam (1972). Bill had aan ruim drie minuten genoeg om zijn boodschap te verkondigen, Hayes maakt er bijna zes van.
Do Your Thing en Theme From The Men zijn beiden van Hayes en sluiten de eerste CD af.

CD 2 opent met de Carole King klassieker It's Too Late, waarna het concert verder gaat met de B.B. King klassieker Rock Me Baby.
Stormy Monday Blues is geschreven door Aaron Walker A.K.A T-Bone-Walker. Het is een oudje, geschreven rond 1940. Isaac Hayes laat op beide tracks horen dat hij The Blues ook prima kan vertolken.
Type Thang is een door Hayes gecomponeerde funky track gevolgd door het, naar mijn bescheiden mening, hoogtepunt van dit live optreden. De manier waarop Hayes The First Time Ever I Saw Your Face vind ik, na meer dan 50 jaar, nog steeds fenomenaal. Nummer is ooit een hit geweest voor Roberta Flack, maar stilletjes vind ik deze versie nog veel fraaier. Het praatje voordat het nummer begint is ook de moeite waard, met name de schaterlach van Isaac blijft aanstekelijk.
Op Ike's Rap VI laat Hayes, met veel echo, horen dat hij best overweg kan met de sax.
Ain't No Sunshine, de eerste post in dit topic refereerde er al aan, is van Bill Withers. Ook hier neemt Hayes ruim de tijd en spint het uit tot meer dan tien minuten. Ook hier heerlijk saxofoon spel van Isaac Hayes.
Feelin' Alright, geschreven door Dave Mason (Traffic), werd een grote hit voor Joe Cocker en eerlijk is eerlij, die deed het beter dan Isaac.

Live At The Sahara Tahoe blijft al met al een prima concert om af en toe terug te luisteren.