Frank Sinatra - Sinatra and Sextet: Live in Paris (1962)

Jazz
Label: Reprise

1. Introduction by Charles Aznavour (1:04)
  2. Goody, Goody (1:10)
  3. Imagination (2:24)
  4. At Long Last Love (2:14)
  5. Moonlight in Vermont (3:19)
  6. Without a Song (2:40)
  7. Day in Day Out (2:35)
  8. I've Got You Under My Skin (2:56)
  9. I Get a Kick Out of You (2:59)
  10. The Second Time Around (2:45)
  11. Too Marvelous for Words (1:44)
  12. My Funny Valentine (2:53)
  13. In the Still of the Night (3:25)
  14. April in Paris (2:33)
  15. You're Nobody 'Til Somebody Loves You (3:57)
  16. They Can't Take That Away from Me (1:53)
  17. Chicago (2:24)
  18. Night and Day (4:21)
  19. I Could Have Danced All Night (2:44)
  20. One for My Baby (5:45)
  21. A Foggy Day (2:16)
  22. Ol' Man River (3:52)
  23. The Lady Is a Tramp (3:44)
  24. I Love Paris (1:48)
  25. Nancy (2:29)
  26. Come Fly with Me (3:00)
avatar van heartofsoul
Van alle reguliere live-albums van Sinatra (de bootlegs laat ik dus even buiten beschouwing) is dit misschien wel zijn mooiste registratie. Dit concert maakte deel uit van een wereldtournee om geld in te zamelen ten behoeve van hulpbehoevende kinderen. Sinatra had wellicht een onmogelijk karakter, maar hij kon (vooral toen hij wat jonger was) ook erg genereus zijn. Maar het gaat op dit forum om de muzikale verrichtingen. Die zijn op dit album dik in orde. Sinatra zingt hier, zo is mijn indruk, wat vrijer dan op zijn studioplaten, en ook kun je aan zijn timing horen dat ie een jazzy zanger is. Heel boeiend, en dat geldt ook voor het uitstekende sextet dat hem begeleidt. Dat bestaat uit oud-gedienden Bill Miller, piano, Al Viola (gitaar) en Irving Cottler (drums. Verder nog Harry Klee (altsax en fluit) en Emil Richards (vibrafoon), ook oudgedienden van Sinatra dacht ik, hoewel ik dat niet geheel zeker weet. Dat geldt in ieder geval niet voor bassist Ralp Peña die nog nooit met Sinatra had opgenomen.

Charles Aznavour leidt dit concert in met de woorden "Frank Sinatra.. Paris belongs to you" - en dan zijn we oorgetuige van een schitterend concert van een charmant zingende Sinatra. In de begeleiding worden de bestaande arrangementen (het gaat om bekende songs die Sinatra wel kon dromen) gewoon gevolgd, al mis ik soms de strijkers en blazers. Maar tóch, het heeft wel wat, zo'n kleine bezetting. Jammer evenwel dat dit album niet zo makkelijk meer te verkrijgen is. Samen met het album met Red Norvo het beste live-album van The Voice.