John Paul Jones - The Thunderthief (2001)

Label: DGM

1. Leafy Meadows (5:11)
  2. The Thunderthief (5:59)
  3. Hoediddle (7:00)
  4. Ice Fishing at Night (4:36)
  5. Daphne (4:50)
  6. Angry Angry (5:57)
  7. Down to the River to Pray (4:21)
  8. Shibuya Bop (5:59)
  9. Freedom Song (2:40)
nicolas
Ben wel benieuwd naar dit werk eigenlijk. Ik zou het zeker niet kopen, maar wil eens weten welke muziek het is. Speelt hij ook hier alleen bas/keyboard? Of zingt de mens ook?

nicolas
Spreek dit eens uit op z'n Brits Engels Th Th Th...

avatar van JimmyPage
Hij doet hier iets met vocalen, maar de plaat is hoofdzakelijk instrumentaal. De instrumenten die hij verder op deze plaat speelt:

-Basgitaar (4, 6, 10 en 12-snarigen
-Synthesizer
-Koto
-Autoharp
-Ukelele

Verder heeft hij Terl Bryant ingehuurd voor drums en percussie en Adam Bomb en Robert Fripp voor de gitaarsolo's op respectievelijk "Angry, Angry" en "Leafy Meadows".

Over het soort muziek: Het is zeker geen instrumentale Led Zeppelin, maar wel gewoon lekker rock grooves. Lekker laidback, maar ook energiek waar nodig.

avatar van gijs van e.
Hier is het nummer Angry Angry: http://www.youtube.com/watch?v=epCLAsI_ocA&feature=related

ps. zo goed kan ie eigenlijk niet zingen, hij zingt zoals hij praat, maar het is wel grappig hoe hij zingt, toch niet slecht.

avatar van dennisversteeg
Goede, gevarieerde plaat met een beetje een claustrofobisch geluid.
Niet iets dat ik vaak luister, maar als ik hem opzet is het altijd wel erg genietbaar.

avatar van spinout
Wellicht JPJ het beste in een groepsverband. Zie Led Zeppelin en Them Crooked Vultures. Wel is hier te horen hoe goed JPJ is op diverse instrumenten.