Hank3 - Brothers of the 4x4 (2013)

Country

14. Possum in a Tree
  15. Broken Boogie
  16. Toothpickin
avatar van frolunda
Als ie het niveau van Straight to hell weer haalt ben ik zeer tevreden.

Vaak erg chaotische, energieke countryrock plaat die heel wat richtingen opschiet, vaak al meerdere in 1 nummer. De gitaren en vocalen zorgen voor een psychedelisch tintje, de banjo en viool zorgen voor bluegrass en de drums lijken vaak uit een metalband te zijn weg gelopen. Gewaagd is het zeker. helaas gaat niet alles even goed, maar misschien moeten we de man dat ook niet kwalijk nemen.

Sommige nummers, neem het 8.34 minuten durende Nearly Gone, rechtvaardigen hun lengte niet. De plaat zelf (dubbelalbum) is ook wel flink te lang. De productie mist warmte en is hard en klinisch. Dat is prima voor zijn Punk/Metal projecten I guess, maar hier had het allemaal wat organischer gemogen. Nu dreunt en stampt het door, wat ervoor zorgt dat het heerlijke feestmuziek is, maar het maakt de plaat wat oppervlakkig. Oppervlakkig of niet, een feestje bouwen kan ik hiermee wel.

De man werkt zoals gewoonlijk weer hard en brengt nu 2 platen tegelijk uit. A Fiendish Threat is een ietwat lo-fi garage punk plaat, met lichte southern invloeden. De countryrock purist fan kan daar beter van weg blijven. Persoonlijk kan ik ook die wel waarderen.

avatar van frolunda
Ik ben het eens met ThirdEyeCitizen wat betreft de productie van Brothers of the 4x4,de nummers zijn vaak te hard opgenomen en dat komt de sound niet ten goede.Ook duren veel nummers gewoon te lang zodat het op een gegeven moment op een stuurloos geheel uitdraait. Gelukkig ligt het niveau van de songs wel iets hoger dan op zijn voorgaande album zodat Brother of the 4x4 toch een stap voorwaarts is.Dat werd ook wel tijd want de kwaliteit van zijn platen was de laatste jaren toch tanende.Met nummers als het opzwepende Held up,het mooie Ain't broken down en het voortrazende Lookey yonder comin bewijst Hank III dat ie het nog steeds in de vingers heeft.Daarom toch 4 sterren voor deze (net) goede Country plaat.

avatar van frolunda
Blijft een fijne plaat om naar te luisteren maar zo langzamerhand wordt wel eens tijd voor een nieuwe Hank.