Andre Hazes de man die als geen ander gevoelens van pijn,ontrouw, berouw en eenzaamheid in liederen kon verwoorden, de koning van het levenslied.
nu in de tv serie Penoza zijn muziek veelvuldig wordt gebruikt ben ik mn niet helemaal complete hazes collectie weer aan het beluisteren.
Een vriend is de eerste Griek productie en tevens het eerste sucsesje, als Gewoon Andre,Hazes premiere is dan is deze plaat de generale repetitie. niet alle liedjes hebben allemaal dezelfde impact.
Het begint alvast goed met het titelnr dat Eenzame kerst niet meegerekend de 1ste hazes klassieker is daarna volgt Koningin van de zigeuners, wat ikzelf een leuk lied vind maar hier valt het wat uit de toon. het is zo een stuk dat eigenlijk of helemaal voor of helemaal achteraan hoort te staan. Op Waarom maken we voor het eerst kennis met Andre's talent om diepe emoties in een lied te brengen. Datzelfde geldt voor Wat is dan liefde,Alleen en in iets mindere mate Het is koud zonder jou.
in een sommige liedjes (4 en

lijkt hij helaas een beetje op de auto pilot te staan.
de productie had misschien iets krachtiger gemogen en Hazes lijkt wat zoekende hoe zijn stem te gebruiken. toch is het een goed album.