Ian Dury & The Blockheads - Sex & Drugs & Rock & Roll (1992)

Alternatieve titel: The Best of Ian Dury & The Blockheads

Rock / Pop
Label: Rhino

1. Sex & Drugs & Rock & Roll (3:06)
  2. Razzle in My Pocket (A True Story) (3:01)
  3. Wake Up and Make Love with Me (4:25)
  4. Sweet Gene Vincent (3:36)
  5. Billericay Dickie (4:19)
  6. Clevor Trever (4:56)
  7. Blockheads (3:34)
  8. You're More Than Fair (3:01)
  9. What a Waste! (3:31)
  10. Hit Me with Your Rhythm Stick (3:45)
  11. There Ain't Half Been Some Clever Bastards (3:06)
  12. Inbetweenies (5:21)
  13. Reasons to Be Cheerful, Part 3 (5:00)
  14. Common as Muck (4:00)
  15. I Want to Be Straight (3:20)
  16. That's Not All (2:47)
  17. Superman's Big Sister (2:52)
  18. You'll See Glimpses (3:40)
EVANSHEWSON
Ian Dury, nog geen 58 jaar oud mogen worden, is een man om nooit meer te vergeten. Deze man had in zijn kindertijd polio gehad en heeft er een blijvende handicap aan overgehouden.

Het belette hem niet op het podium een echt podiumbeest te zijn en een schitterende show te geven met nummers die goed in het gehoor lagen en teksten die vol humor zaten.

Wie kent nu niet Sex & Drugs & Rock & Roll of Wake Up and Make Love to me ? Wie kent de waanzin niet van Hit Me With Your Rhythm Stick ? Of Reasons to be Cheerful, part 3, dat lekker swingde ?

Hele leuke verzamelaar, top.

****1/2

avatar van bawimeko
Goeie schijf om met deze man te starten; de East End Tom Waits, zeg maar; grappige deuntjes en hier en daar ineens enorm funky (de Blockheads waren een swingende band!!).