Night Ranger - Greatest Hits (1989)

Label: MCA

1. (You Can Still) Rock in America (4:15)
  2. Sing Me Away (4:10)
  3. Goodbye (4:19)
  4. When You Close Your Eyes (4:18)
  5. Sister Christian (5:02)
  6. Don't Tell Me You Love Me (4:22)
  7. Sentimental Street (4:11)
  8. The Secret of My Success (4:28)
  9. Restless Kind (4:40)
  10. Four in the Morning (3:53)
  11. Eddie's Comin' Out Tonight (4:25)
  12. Rumors in the Air (4:32)
DutchViking
Leuke band was dit, deze Amerikaanse jaren '80-rockband. Een verademing als je het vergelijkt met een aantal genre-genoten. Night Ranger speelde Amerikaans getinte melodieuze rock, niets nieuws zou je denken...

Het gitaargeluid is echter uit duizenden herkenbaar. Hét herkenningspunt van Night Ranger is namelijk het gitaarduo Brad Gillis en Jeff Watson. Daar waar Gillis beschikt over een fenomenale tremolo-techniek, mag Watson gerust een virtuoos worden genoemd, wanneer het op soleren aankomt.

Ik ken veel materiaal van deze band en geniet steeds weer van de vaak lange, maar bijzonder veelzijdige solo's. Ook compositorisch zijn de songs van Night Ranger altijd dik in orde geweest. Omdat ik deze verzamelaar niet in zijn geheel ken, geef ik geen stem. Maar ik weet wel dat dit zeker een aanrader is voor iedereen die melodieuze rockmuziek een warm hart toedraagt.

Leuke band inderdaad, voor de gitaarsolo's alleen al zou ik deze cd aan willen schaffen

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Verzamelaar van deze Amerikaanse groep na het verschijnen van het vijfde studioalbum een jaar eerder. Ik ken de vijf voorgaande albums en die vind ik wel goed, zie hiervoor de zeer accurate omschrijving van collega Dutch Viking. Hou je niet zo van dergelijke melodieuze muziek, maar wil je toch het beste van deze groep in huis halen, dan is dit een meer dan aardige verzamelaar en kan je ook meegenieten van het aanwezige gitaarwerk. Ik heb de vijf studioalbums telkens een vier gegeven, dus ik trek de lijn door, hoewel ik niet zo’n voorstander ben van dergelijke verzamelingen, je mist altijd wel iets. In 1989 ging deze groep (tijdelijk) uit elkaar en in 1996 kwam de originele bezetting opnieuw bijeen.

avatar van vielip
Mijn eerste kennismaking met Night Ranger! Werkelijk grijs gedraaid. Daarna alle albums verzameld en heb daar absoluut geen spijt van! Als je nog niks in huis hebt van deze giganten dan is dit een prima startpunt!

avatar van viking1
Dit is de enigste cd die ik van hun heb.
Melodieuze gitaar getinte band.
Beetje vergelijkbaar met magnum(beetje maar hoor)night ranger meer gitaar getint.
Hoor liever magnum.maar ook dit is een leuke band wat bombastischer.
Staan wel een paar mooie ballads op.wel lekker gitaar geluid.
Heb genoeg aan deze verzamelaar draai hem af en toe,draai vaker magnum.
Al met al leuk verzamelaartje, goeie gitaristen.
Ligt allemaal lekker in t gehoor pakkende melodieen.

avatar van DeWP
Ik kan het geweldige, het bijzondere van deze muziek maar niet ontdekken, waar zovelen lyrisch over zijn. Wel lekker in het gehoor liggende stevige rock. Niks mis mee.

Klopt wel, deze zeer Amerikaanse band is zeker van klasse, maar het is niet zo fenomenaal goed als sommigen willen doen geloven. Ze tippen niet aan bands als Foreigner, Journey, Magnum. Compositorisch zijn ze degelijk, maar geen buitencategorie vind ik. Hun echt goede songs zijn op 1 hand te tellen, vandaar dat deze prima verzamelaar uiteindelijk de essentiële Night Ranger cd is. 4 sterren.