American Music Club - Mercury (1993)

Label: Virgin

1. Gratitude Walks (4:17)
  2. If I Had a Hammer (3:39)
  3. Challenger (3:00)
  4. I've Been a Mess (4:27)
  5. Hollywood 4-5-92 (4:15)
  6. What Godzilla Said to God When His Name Was Not Found in the Book of Life (3:42)
  7. Keep Me Around (2:56)
  8. Dallas, Airports, Bodybags (2:03)
  9. Apology for an Accident (4:00)
  10. Over and Done (3:08)
  11. Johnny Mathis' Feet (3:43)
  12. The Hopes and Dreams of Heaven's 10.000 Whores (4:23)
  13. More Hopes and Dreams (1:58)
  14. Will You Find Me? (4:06)
avatar van Krakonos
Ik heb dit album leren kennen, 3 uur vast in de file in de regen, de nummers zijn niet allemaal even geweldig maar er zitten juwelen bij als 4,9 en 11. Eitzel laat je verward achter met de vraag of hij nu gestoord is of een genie, maar al met al zonder meer de moeite waard.

avatar van citizen
Ik meen mij te herinneren dat er bij dit item veel meer reacties stonden, maar ja - misschien beginnen bij mij de jaren te tellen...
Wat AMC betreft: het is alleen al een genot om de titels van deze (en anderen) te lezen. Zou je zó blind kopen, dus. En als je dat dan doet kan je je verbazen over de toegankelijkheid en tegelijk de kwaliteit van deze songs, om over de stem van Mark Eitzel nog maar te zwijgen. Onbegrijpelijk dat AMC en Eitzel - blijkbaar ook bij de zgn. muziekliefhebbers - zo onbekend zijn gebleven. Mercury is denk ik - samen met California - hun mooiste. En dan vergeet ik nog Love Songs For Patriots. Band en voorman is aan te raden voor een ieder die zich oriënteert van R.E.M. tot Leonard Cohen.
De leden van de band houden zich met bijbaantjes in leven; koop, koop, koop (en geniet)!!

avatar van Madjack71
American Music Club geeft blijf van een waardering met terugwerkende kracht. Pas jl. 'ontdekt' en vind ze tot nu toe van wat ik ervan gehoord heb, kwalitatieve muziek afleveren. Mark Eitzel de frontman komt begin volgend jaar naar Utrecht en daar heb ik toch maar eens een kaartje voor gehaald, alsook zijn laatste solo album. Dit Mercury moest in het begin bij mij nog wat bezinken, maar gaander weg opende die ook de poorten naar aangenaam luisteren.

avatar van EttaJamesBrown
Prachtig in de nacht. Al 25 jaar lang.

avatar van Enrique
Mark Eitzel enkele jaren terug leren kennen, na het winnen van concert kaartjes. Het was in 2013 in de kleine zaal van Paradiso. Al vaker hadden wij zo voor ons onbekende artiesten leren kennen. Dus ook hier wisten wij niet wat ons te wachten stond. "Don't be a stranger" was z'n nieuwste solo plaat. We stonden werkelijk perplex, wat 'n stem. Op 'n gegeven moment zette hij de microfoon opzij en ging verder zonder. Ongelooflijk wat 'n geluid. Later diverse solo platen van de man aangeschaft en enkele jaren terug "San Francisco" van AMC, die viel mij wat tegen. Nu dus "Mercury" aan 't luisteren, na 2 luisterbeurten op 3,5 ster gezet, maar meer luisterbeurten noodzakelijk, bij deze muziek