Ah, en daar hebben we de tweede Detonation van Embrionyc op dit Russische netlabel.
Geheel gratis, wat nooit weg is uiteraard, Waarschijnlijk vond Enrico het niet goed genoeg om het nog via een normaal label uit te brengen. Het is dan ook al een vrij oud EP'tje: de tracks dateren allemaal uit 2007, de beginperiode van Embrionyc. Dat kun je duidelijk horen aan de nog behoorlijk rauwe stijl, nog zonder het type melodie uit zijn recentere werk en hoe de nummers in elkaar steken. Als een ruwe diamant zeg maar.
'Destroy Our Homes' is gelijk raak. Dissonante screeches, schavende sounds die een soort melodie vormen en een industriele sfeer. Verveelt ook niet en beukt erg fraai door.
De volgende track 'Satisfaction' bevat samples van Benny Benassi's hit. Zelfs de melodie zit erin verwerkt, hoewel hier natuurlijk heel wat gruiziger en niet bepaald zomers. Ook de kick klinkt enorm opgeblazen. Vrij matig nummer.
'Pulsing Earth Interior' is niet veel beter. Tempo is ietsjes opgeschroefd, maar de dikke laag distortion is wel weer aanwezig. Echt onderhoudend is het niet verder.
Ook de afsluiter doet me niet zoveel. Heeft wel iets van Schranz weg, maar het is een stuk rauwer.
Voor rasechte distortionfreaks is dit wel een aanrader. Ik ben er ook niet vies van, maar de opzet van de tracks is naar mijn mening nog te kaal. Gelukkig heeft hij zijn stijl behoorlijk ontwikkeld met de jaren, waardoor hij ook veel meer bekendheid heeft opgebouwd.