A Storm of Light - Nations to Flames (2013)

Label: Southern Lord

1. Fall (4:44)
  2. Apostles of Hatred (5:20)
  3. The Fire Sermon (4:27)
  4. Omen (3:59)
  5. Dead Flags (5:14)
  6. All the Shining Lies (5:49)
  7. Disintegrate (4:49)
  8. Lifeless (4:54)
  9. Soothsayer (1:53)
  10. You Are the Hunted (4:35)
  11. The Year Is One (5:49)
Nieuwstad
Fall, Disintegrate en Lifeless zijn al te beluisteren. We horen een wat harder en meer industrieel geluid. Leuk dat de band weer nieuwe wegen inslaat, zoals ze dat bij elke release eigenlijk wel doen. Helaas is het wel ten koste van de melodie gegaan. Qua songmateriaal is het dan ook de vraag of het niveau van de voorganger wordt gehaald.

avatar van Don Cappuccino
De vrijgegeven nummers zijn erg gaaf. Het lijkt wel alsof ze het geluid van de oude Ministry kanaliseren met een vleugje Killing Joke.

avatar van [WZ]
Klinkt veel rauwer, en doet me idd wat aan Ministry ofzo denken..
Wel vet, op zich, maar niet per se een verbetering t.o.v. eerder werk.

Nieuwstad
Wat is Apostles of Hatred een ontzettend lomp bazennummer zeg

avatar van Don Cappuccino
Dit is een verdomd lekkere plaat geworden. Een ritmische sloopkogel, deze gaat zeker vaker beluisterd worden.

avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van Nations To Flames op Zware Metalen.

In 2012 besloot Josh Graham te stoppen met Neurosis en zich compleet te focussen op A Storm Of Light. De band ging vaak richting postmetal met het oude werk maar nu lijkt dat steeds minder hoorbaar te zijn...

Waar Al met Ministry na het vertrek van Paul Barker de weg is kwijt geraakt, doet deze tot nu toe mij onbekende band die laatste Ministry platen al gauw vergeten.
Ik was nieuwsgierig geworden omdat ze op de komende editie van Roadburn zullen staan. En ik denk nu vrijwel zeker dat ik deze heren daar gade ga slaan!